FinansWatch

Medie: Meewallet rejser millionbeløb i crowdfunding

Det er lykkedes iværksættervirksomheden Meewallet at rejse penge via en aktie-crowdfunding-kampagne, som ellers er en finansieringsform, der er sjælden i Danmark.

Den østjyske iværksættervirksomhed Meewallet har rejst 1,8 mio. kr. via crowdfunding. Som en af de få virksomheder herhjemme er det lykkedes at hente pengene via aktiecrowdfunding, skriver Berlingske Business. Når man henter penge hjem via aktieudstedelse i Danmark, er der en række regler, som man skal følge, og det gør den type crowdfunding svær at gennemføre herhjemme.

Frederik Ploug Søgaard, der er formand for Dansk Crowdfundingforening, mener, at det er bemærkelsesværdigt, at det er lykkedes Meewallet at gennemføre crowdfundingen, men stiller samtidig spørgsmålstegn ved, om der overhovedet er tale om aktiecrowdfunding, fordi pengene er rejst via Meewallets egen hjemmeside i stedet for en traditionel crowdfundingplatform.

"Det er godt at høre, at en iværksætter rejser kapital på den måde. Men jeg synes, man kan sætte spørgsmålstegn ved, om det er "rigtig" equity-crowdfunding. Specielt fordi det ikke foregår på en ekstern platform. Det er den, der går, at man kan nå så mange potentielle investorer. Den er kernen i crowdfunding," siger han til avisen.

Kim Vindberg-Larsen, der er stifter og direktør i Meewallet, fortæller, at han har brugt to år på at gennemgå aktielovgivningen for at få crowdfundingen til at lykkes, og at selskabet har fået 100 nye aktionærer ud af processen.

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og handels- og produktionsvirksomheder, mens service- og finansvirksomheder kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden, skriver Watch Mediers EU-korrespondent.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere