FinansWatch

Visa investerer i Bitcoin-relateret virksomhed

Visa, Nasdaq og en række andre etablerede spillere har investeret millioner i en opstartsvirksomhed, der arbejder med teknologien bag virtuelle valutaer.

Den etablerede finanssektor har tidligere affærdiget Bitcoin som en modedille, men nu smider flere af de største spillere penge i teknologien bag.

Wall Street Journal skriver, at sektoren har postet 30 millioner dollar i Chain Inc, der arbejder på at udvikle systemer til at handle med finansielle aktiver ved hjælp af den virtuelle valutas underliggende arkitektur.

Investeringerne faldt under den San Francisco-baserede virksomheds seneste finansieringsrunde, og blandt investorerne finder man prominente navne som Visa, Nasdaq, Citi Ventures, Capital One, Fiserv og Orange.

Det skal dog ikke ses som et tegn på, at finanssektoren nu er klar til at omfavne Bitcoin, skriver avisen. I stedet ser bankerne muligheder i blockchain-teknologien, der understøtter de virtuelle valutaer. Systemet er både hurtigere og mere sikkert end de besværlige processer, man bruger i dag, lyder vurderingen.

Foruden at have sikret sig finansiel opbakning i sin seneste finansieringsrunde, kan Chain Inc også glæde sig over at få nye kræfter i bestyrelsen. Her indtræder Jim Robinson III, der tidligere var øverste chef i American Express, oplyser virksomheden.

Nasdaq følger Bitcoin tæt

Bankerne slår checkhæftet ihjel og stopper mange års samarbejde

Chef for krakket bitcoin-børs mistænkes for millionsnyd

Forsiden lige nu

Storbank sælger seks cityejendomme i København

I en trecifret millionhandel har Jyske Bank aftalt at sælge seks københavnske ejendomme, som blev sat til salg i marts, erfarer EjendomsWatch. Den obligatoriske tilbudspligt til ejendommenes lejere er dog en joker i transaktionen. Topchef Anders Dam sendte selv salgsprospektet ud på Twitter. Køber udbygger sin milliardportefølje.

Rasmus Jarlov - en mand uden filter

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere