FinansWatch

Her er kreditkortet, du ikke må vide noget om

Stort set alle danskere har et Dankort eller Visadankort. Men der findes et kreditkort, som er så eksklusivt at du ikke kan finde information om det, og skal inviteres for at få kortet i tegnebogen. Her er detaljerne om det supereksklusive og hemmelige plastickort.

Foto: Privatfoto

I gennemsnit har hver dansker to kreditkort. Og hvis kreditten er i orden, så er der ikke noget problem i at få et Eurocard eller Eurocard Gold. Hvis du er økonomisk solid, og parat til at betale 1.695 kr. om året for det, så kan du også blive godkendt til et Eurocard Platinum, der blandt andet giver dig adgang til 700 VIP-lounges i over 400 lufthavne, udvidet rejseforsikring og ingen øvre købsgrænse.

Men SEB Kort, der blandt andet udsteder Eurocard i Danmark, har også et kreditkort der er så eksklusivt, at du ikke kan læse om på deres hjemmeside, eller noget andet sted.

Det hedder ”Eurocard by Invitation”. Som navnet siger, så kan du slet ikke ansøge om kortet, men skal inviteres til at få det.

FinansWatch har bedt SEB Kort om at fortælle om det eksklusive kort. Men firmaet afviser overhovedet at kommentere kortet.

Det hemmelige kreditkort

Kortet er så hemmeligt, at du heller ikke kan finde ud af, hvad der er specielt ved det, hvis du Googler kortnavnet. Og det hjælper nok heller ikke at gå ned i din bank og spørge. Ifølge FinansWatch’ oplysninger har flere banker instrueret deres bankrådgivere om, at det kun er de absolut bedste bankkunder der overhovedet må få information om kortet.

Derfor er det heller ikke muligt at få oplyst, hvad der skal til for at få det sorte plastickort. Men ifølge FinansWatch’ oplysninger, så kræver det i praksis en likvid formue i millionklassen, og et indkøbsforbrug i superliga-klassen. Og angiveligt er det ikke nødvendigvis godt nok hvis man er en rig berømthed. Kortet er i høj grad målrettet mod samfundets magtelite. Så det hjælper med et tungt visitkort.

Så hvad får man ud af at have det hemmelige kort i tegnebogen? Først og fremmest så kan du glemme alt om beløbsgrænsen på 20.000 kr. pr. 30 dage, so der er ved brug af Visadankortet i udlandet. At hæve 100.000 kr. i kontanter om måneden er ikke noget problem, og i praksis kan du købe både Ferrarien og lystyachten på kortet, hvis du har lyst.

Du får også et særligt telefonnummer til en ”concierge” service, der lover at kunne hjælpe dig med alt, fra at arrangere dine rejser til at skaffe dig ind på Michelin-restauranter, VIP klubber, totaludsolgte koncerter og sportsarrangementer, eller skaffe din datter autografer fra en popstjerne.

Opgraderinger på fly og hoteller

Hertil kommer, at der ofte kan være gode muligheder for at få opgraderinger på hoteller og flyrejser. Ganske vist kan de, der bliver inviteret til at få det særlige Eurocard nemt selv betale for både Business Class-sæder og hotelsuiter. Men rige mennesker er ofte rige fordi de holder på pengene. Så derfor har det værdi for dem at få opgraderinger.

FinansWatch har talt med flere personer, der har det eksklusive kort. De siger, at kortets fordel først og fremmest er virkeligt gode rejse- og bilforsikringer, og at også muligheden for opgraderinger kan være nyttig, mens concierge-servicen i bedste fald er svingende.

Hvis du har nogle millioner stående på kontoen, og er Private Banking kunde i Danske Bank, så kan du også få et ”World Elite Mastercard”. Og i modsætning til ”Eurocard by Invitation” så fortæller banken faktisk noget om, hvorfor det er smart at have kortet.

”Hotelkæderne Fairmont, Raffles Hotels & Resorts, Swissôtel, GHA Discovery og Mandarin Oriental tilbyder alle opgradering af værelse ved ankomst, gratis morgenmad og late check-out,” skriver Danske Bank.

Der er også mulighed for at få opgraderet sin bil ved biludlejning og ”garanteret 15 procent i rabat på de bedst mulige biludlejningspriser”, samt mulighed for at få arrangeret ”Global VIP” privatflyvning ”hvor og hvornår du ønsker det”.

Om ”World Elite” er bedre end ”Eurocard by Invitation” står lidt hen i det uvisse. Men det sidste er i hvert fald mere eksklusivt ved, at kortet ikke præsenteres noget sted.

Kongekortet over dem alle

Verdens første kreditkort, ”Diners Club” blev skabt i 1949 da en forretningsmand ikke kunne betale en middag for nogle kunder, fordi han havde glemt sin tegnebog. Dermed opstod ideen til at lave et kort man kunne betale for restaurantbesøg med.

I 1966 introducerede American Express et særligt og mere eksklusivt ”guldkort” og i 1984 kom samme firma med et platinkort, der især tilbød fordele til velhavere og forretningsfolk med en stor rejseaktivitet.

Siden er der kommet et hav af forskellige kort. Det mest eksklusive kort af dem alle er dog formentlig stadig ”American Express Centurion Card”, eller blot ”det sorte kort”, selv om mange kreditkort, også ”Eurocard by Invitation” i dag er sorte.

”AmEx Black Card” blev lanceret i 1999, og var faktisk baseret på et falsk rygte om, at American Express havde et helt særligt og hemmeligt sort kort, der gav adgang til helt ubegrænset forbrug. Kortet fandtes ikke, men rygterne var så vedholdende, at American Express til sidst lavede et ultra-eksklusivt sort kort.

Og i praksis er der ingen grænser for, hvor meget du kan købe for på kortet. Sidste år købte en kinesisk rigmand en lille porcelænskop på en auktion for 36 mio. dollar, eller 239 mio. kr., og betalte med sit sorte American Express kort. Han var dog nødt til at køre kortet gennem maskinen 24 gange, før købet var gennemført, fordi kortterminalen ganske enkelt ikke kunne kapere så stort et beløb. Men kortet kunne godt.

Til gengæld koster det omkring 50.000 kr. i etableringsgebyr at få et Centurion-kort, og omkring 17.000 kr. i årligt kortgebyr.

Angiveligt har der i hvert fald tidligere været enkelte danskere, der har haft et sort ”AmEx” i tegnebogen, herunder ifølge flere medier kronprins Frederik.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere