FinansWatch

Karriererådgiver: Sådan undgår finansansatte at blive fyret

Finansforbundet råder sine medlemmer til at blive ved at udvikle kvalifikationer og være omstillingsparat.

Anne Lynge Agerbæk har nøglen til et langt liv på arbejdsmarkedet: Konstant kompetenceudvikling.

"Man skal kompetenceudvikle sig for at kunne følge med, når ens job ændrer sig, og derfor råder vi i Finansforbundet vores medlemmer til at tage en efteruddannelse. Livslang læring er hel central i forhold til fortsat at have en høj markedsværdi," siger Anne Lynge Agerbæk, som er koordinator for employability i Finansforbundet.

Finanssektoren har siden finanskrisen været præget af fyringsrunder, og der er i alt forsvundet 10.000 jobs ud af sektoren siden 2008. Derfor har en af Finansforbundets vigtigste opgaver været at forebygge fyringer. Og det sker netop gennem kompetenceudvikling.

"Digital kommunikation, engelskkurser, projektldelse, it-projektledelse og samfundsøkonomi er nogle af de kvalifikationer der er behov for i sektoren. Som fagforening er vi også interesserede i at give vores medlemmer nogle kompetencer, som de kan bruge bredt, og ikke kun inden for finanssektoren. Vi ved fra vores undersøgelser, at det bedste værn mod arbejdsløshed er kompetenceudvikling," siger Anne Lynge Agerbæk.

Derfor har Finansforbundet også afsat en kompetenceudviklingspulje på 60 mio. kr. sammen med Finanssektorens Arbejdsgiverforening som en del af seneste overenskomst.

Digitaliseringen udfordrer

Anne Lynge Agerbæk peger på digitaliseringen som en af hovedårsagerne til de mange fyringer, men hun ser også muligheder i den.

"Digitaliseringen er en megatrend, der påvirker vores sektor. Mange af de jobs som er i sektoren nu, vil ikke være der fremover, og det ser vi allerede nu. Men selvom digitaliseringen gør nogle medarbejdere overflødige, skaber det også arbejdspladser," siger Anne Lynge Agerbæk.

Anne Lynge Agerbæk forklarer, at de ansatte skal vænne sig til at bruge mindre tid på face-to-face møder og blive bedre til at skabe en god dialog gennem medier.

Mange søger væk fra finans

Hun pointerer dog også, at ledighedsprocenten i øjeblikket er på 2,6 pct. af medarbejderne i sektoren, hvilket er lavt. Det skyldes til dels, at mange søger ud af sektoren.

"Vi kan se, at mange der har forladt sektoren, fordi de har fundet job andre steder. Billedet af hvor de folk er gået hen, er meget broget og mangfoldigt. Der er mere som differentierer billedet, end samler," siger Anne Lynge Agerbæk.

Som ansat i finanssektoren bliver man god til kundehåndtering, kundeservice, rådgivning og budgethåndtering. Kompetencer som også kan bruges uden for den finansielle sektor.

Finansforbundet: Fyringsrunderne er ved at være fortid

Fyrede bankansatte må uden for sektoren

Finansforbundet efter Nykredits spareplan: ”Det grænser til det utilstedelige” 

Finanssektoren klar med 60 mio. til medarbejderudvikling

Finansforbundet: Der er brug for et kompetenceløft i sektoren 

 

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs