FinansWatch

Assurandører topper stressmåling

Forsikringssælgerne er de mest stressramte i den finansielle sektor. Hele 40 pct. kan mærke stressen i hverdagen.

Stress er cirka dobbelt så almindeligt blandt assurandører som i finanssektoren generelt, viser en måling fra Finansforbundet. Det skriver forbundets eget medlemsblad, Nyhedsbrevet Finans.

En undersøgelse blandt 2.658 medarbejdere i sektoren viser, at 19 pct. af de adspurgte føler sig stresset i nogen eller høj grad. Det tal er dog hele 40 pct. hos assurandørerne, som er sælgere i forsikringsselskaber.

Ifølge Nyhedsbrevet skyldes den store udbredelse blandt assurandørerne, at der er mindre kundetid og mere administrativt arbejde

Om stressmålingen generelt siger Finansforbundets næstformand Solveig Ørteby:

”Stressniveauet er uacceptabelt og bekymrende, men ikke overraskende. Målet for det kommende år må være at få antallet af finansansatte i den såkaldte ’røde stresszone’ til at falde. Vi vil gerne være med til at knække kurven. Derfor er det godt, at vi i samarbejde med blandt andet Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har udarbejdet inspirationskataloget ”Trivsel og bundlinje”, som nu skal omsættes til virkelighed ude på arbejdspladserne. Det har arbejdsgiverne og de ansatte et fællesansvar for," til nyhedsbrevet.

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere