FinansWatch

Banken på mobilen er mere populær end den på nettet

Det er lidt nemmere at gå i banken med den allestedsnærværende mobiltelefon eller Ipad fremfor at skulle have tændt for computeren for at gå i banken.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

Flere og flere danskerne bruger deres smartphone eller tablet, når de skal overføre penge.

I juni var antallet af pengeoverførsler foretaget på smartphones og tablets på niveau med antallet af pengeoverførsler foretaget på computere. Juni var også måneden, hvor antallet af mobile overførsler indhentede antallet af overførsler foretaget på en computer, viser nye tal fra Bankdata, der leverer it til 11 danske pengeinstitutter og dækker hver tredje bankkunde.

Og fra andet kvartal 2012 til andet kvartal 2015 er antallet af mobile pengeoverførsler steget med 871 pct. I samme periode er antallet af netbanksoverførsler på computeren steget med 68 pct.

Underdirektør i Bankdata, Poul Erik Osmundsen, forklarer udviklingen med en ændring i vores teknologiske vaner, da danskerne kan og vil meget mere på deres mobil og tablet end for blot et år siden.

"Vi ser en klar tendens til, at folk vælger mobile enheder frem for computeren til at tjekke løn og overføre penge. Vi forventer, at tendensen vil fortsætte, så en større andel vil benytte mobile enheder til også at beregne lån og gennemgå deres budgetter i takt med, at mobilbankerne videreudvikles," siger han i en kommentar til tallene.

Antallet af unge under 18 år, der nu har adgang til net- og mobilbank, er vokset med over 3000 pct. siden juni 2005. Fra 2011 til i dag er antallet mere end femdoblet. Det skyldes - ifølge Poul Erik Osmundsen - at banken er blevet tilgængelig på digitale platforme.

"Unge er generelt gode til at tage de elektroniske løsninger til sig, og det betyder, at de får adgang til flere muligheder og større indblik i deres økonomi end dengang, hvor man modtog månedlige kontoudtog og havde sin egen bankbog," siger Poul Erik Osmundsen.

Statistikken medregner ikke pengeoverførsler på Mobilepay, da dette er en korttransaktion, men medregner til gengæld Swipp-overførsler, der teknisk set er en bankoverførsel.

 

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs