FinansWatch

Hårdt valg for Folketingets erhvervsudvalg

Flere medlemmer af finanssektorens ressortudvalg i Folketinget, Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, står på vippen til at være ude af Folketinget efter gårsdagens valg.

Selv om det endelige valgresultat foreligger, så er opgørelsen over, hvilke politikere der er valgt til Folketinget stadig ikke klar. Ifølge KMD, der står for registreringen af valgresultatet, foreligger der kl. 10.45 kun et endeligt resultat for fem valgkredse.

Men især tilbagegangen for SF, Radikale, Venstre og Konservative betyder, at flere af de partiers medlemmer af Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg kan risikere at ryge ud af Folketinget.

Dagbladet Politiken har estimeret, hvilke opstillede politikere der er valgt til Folketinget. Det skal understreges, at der er tale om et estimat, og ikke en endelig opgørelse.

Ifølge Politiken skulle Venstres Torsten Schack Pedersen have mulighed for at fortsætte i Folketinget. Der er dog en betydelig usikkerhed om Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen. Han er opstillet i Østjyllands Storkreds, hvor han kæmper med Anne-Mette Winther Christiansen og Fatma Øktem om et enligt mandat.

SF's Steen Gade, der især er kendt for at være meget vidende om, og engageret i, miljø- og energispørgsmål, har formentlig ikke opnået genvalg. Omvendt er den tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen fra de Konservative formentlig fortsat i Folketinget, mens partiets erhvervsordfører Mike Legarth, der dog ikke var medlem af udvalget, til gengæld skal ud og finde sig et nyt job.

Det samme gælder SF's Lisbeth Bech Poulsen.

Det er fortsat usikkert, om Ida Auken kommer ind i Folketinget igen for de Radikale, mens Enhedslistens Frank Aaen helt sikkert forlader Folketinget og Erhvervsudvalget, da han er faldet for partiets rotationsprincip, og derfor ikke var opstillet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere