FinansWatch

Klumme: Skuffende justering af trafiklysordning på vej

En rapport, der evaluerer risikomærkningen af investeringsprodukter, foreslår kun få ændringer i ordningen. Det er ærgerligt, fordi den for nogle investeringsprodukter fremstår mere vildledende end vejledende, skriver Michael Camphausen, partner, ph.d. i CamphausenWalldén, i en klumme.

En arbejdsgruppe under Finanstilsynet har for nylig offentliggjort en rapport, som evaluerer den såkaldte trafiklysordning, der har til formål at risikomærke investeringsprodukter. Konklusionen er dog blevet, at arbejdsgruppen anbefaler at beholde ordningen i sin nuværende form med kun få, mindre justeringer.

Det er ærgerligt, mener Michael Camphausen, partner, ph.d. i CamphausenWalldén, der har kigget nærmere på rapporten i sin klumme hos FinansWatch.

"Det kan for en række investeringsprodukters vedkommende faktisk fremstå mere vildledende end vejledende for investoren, især ved de uheldige produktklassificeringer hvor kompleksitet ligefrem trumfer tabsrisiko. Når nu der er tale om en ellers velmenende risikomærkningsordning, burde risikoen alene være afgørende (indholdet frem for indpakningen). Det ville alt andet lige få trafiklyset til at lyse mere logisk og stringent," skriver han.

Læs hele hans klumme her.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere