FinansWatch

Trods og filantropi bag ny peer-to-peer platform

Den nærmest damper endnu - hjemmesiden for Dansk Låneformidling - så ny er den. På websitet er det meningen, at folk med for mange penge under madrassen kan møde iværksættere og vækstvirksomheder med behov for at låne penge. Oveni lånet får de også tilbudt en gratis mentor.

"Jeg har stiftet det her selskab i en vis form for trods," så markant lyder meldingen fra manden bag den ny peer-to-peer låneportal Dansk låneformidling, Henning Laursen.

"Jeg er grænseløst irriteret over, at man som iværksætter i dette land stort set ingen muligheder har for at låne penge i bankerne. Det, som vi skal bygge vores fremtid på, kan aldrig få muligheden for at komme i gang," forklarer Henning Laursen om baggrunden for at oprette en ny låneportal.

Der findes jo allerede låneportaler i peer-to-peer formen, hvordan adskiller I jer fra de andre?

"Der, hvor vi adskiller os, er blandt andet på, at du sammen med dit lån også bliver tilbudt muligheden for at få tilknyttet en mentor til din virksomhed," forklarer Henning Laursen, der selv har en 30 år på bagen som statsautoriseret revisor.

Henning Laursen mener, at de færreste iværksættere samtidig er store købmandstalenter eller administratorer, og det vil han gerne hjælpe dem med. Har man først fået et lån via Dansk Låneformidling, så følger der automatisk et tilbud om mentorhjælp med i kølvandet på lånet.

"Jeg er lidt oppe i årerne efterhånden, og jeg har det sådan, at jeg gerne vil give noget tilbage af det, jeg har lært i min tid. På den måde kan jeg forhåbentlig medvirke til, at andre ikke laver de samme dumheder, som nogle af dem jeg har set," forklarer Henning Laursen, der i en årrække var medejer af revisionsfirmaet BDO-revision.

Selv synes Henning Laursen, at det lyder lidt for slibrigt, når han forklarer baggrunden for, hvorfor han formidler lån med tilknyttet mentorhjælp, men ønsket om at give noget tilbage af allerede høstet erfaring er god nok. Det er en form for filantropiske tanker, der ligger bag.

Deltager selv i alle lånene

Et andet springende punkt er, at det udelukkende er iværksættere og vækstvirksomheder, der kan få lån. Og at Henning Laursen selv deltager i alle udlån.

Henning Laursen lægger selv hånden på kogepladen i forbindelse med de lån, der måtte blive givet. Helt nøjagtigt fem procent af lånet vil han selv stå for, hver gang der bliver givet et lån.

Lige nu er der ikke udsigt til nogen låntagere, men hjemmesiden er som nævnt også spritny, men långivere har Henning Laursen været ude at lede efter: "Jeg har da haft fat i nogen, der har givet til kende, at det syntes de kunne være interessant det her", siger Henning Laursen. Derudover har han sat møder op med diverse erhvervsråd og håber på at få fat i iværksætterne den vej rundt.

Skulle det hele løbe ud i sandet, gør det ikke noget, selvom det naturligvis ville være lidt ærgerligt.

"Bliver det til noget, så er det fantastisk og dejligt. Bliver det ikke til noget, så har jeg selv brugt en hel del tid på det, men det er ikke noget, jeg har forventet, at jeg skulle leve fedt af," siger Henning Laursen.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs