FinansWatch

Danske Bank vil indføre betaling via fingeraftryk

I samarbejde med norske Zwipe vil Danske Bank erstatte betaling via pinkode med fingeraftryk, som skal øge både sikkerheden og hastigheden ved kortbetalinger.

Inden for det næste år vil kunderne i Danske Bank kunne betale for varer gennem en fingeraftryksscanner indbygget i deres Mastercard. Scanneren får strøm fra betalingsterminalen, og indtastning af pinkode bliver dermed overflødig.

Den nye løsning blev i dag præsenteret af Simon Steen-Petersen, marketingchef for Personal Banking i Danske Bank, på et pressemøde afholdt af Mastercard. En af fordelene ved den nye betalingsløsning er, at der ikke vil være nogen øvre transaktionsgrænse. Derudover vil den unikke registrering via fingeraftryk øge sikkerheden.

"Kontanter er hverken bankerne, kundernes eller virksomhedernes ven. Hos Danske Bank ser vi en stor fordel i at gå over til den kontaktløse betaling, og det er en stor del af vores strategi. Med den nye fingeraftryksbetaling kan vi tilbyde danskerne en mere sikker og ikke mindst hurtigere service," siger Simon Steen-Petersen.

Kontaktløse betalingskort vælter ud til forbrugerne

Teknologien bag fingerscanneren er udviklet af Zwipe, der så småt er ved at afprøve betalingsmetoden i Norge, inden den bliver udfoldet til resten af Norden.

Kontaktløs betaling er for tiden et varmt emne, og i løbet af 2014 vil Mastercard udskifte sine betalingskort med NFC-teknologi, hvor kunden ligeledes skal scanne kortet i stedet for at benytte chip og pinkode ved køb under 200 kr.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere