FinansWatch

Google forbereder Gmail til betaling af regninger

Google arbejder i øjeblikket på et projekt, som skal gøre det muligt for brugerne at modtage og betale regninger direkte i deres Gmail.

Foto: Søren Sielemann/Polfoto/Arkiv

Teknologigiganten Google har planer om at bevæge sig længere ind på betalingsområdet. I hvert fald arbejder selskabet i øjeblikket på en teknologi, som skal give brugerne mulighed for at modtage og betale regninger direkte i deres Gmail, skriver onlinemediet Re/code.

Servicen er blevet døbt Pony Express, og det er meningen, at den skal spare brugerne en tur ind på hjemmesiderne hos de virksomheder, der har sendt regningen. Det står dog endnu ikke klart, om Pony Express er det endelige navn eller et kodenavn for projektet.

Med Pony Express bevæger Google sig ind på det finansielle område, hvor det kan få nogle data, som åbner for helt nye forretningsområder for IT-kæmpen. Kreditkortregninger og betalingshistorik kan være selskabets adgangsbillet til låneområdet, og Google kan også bruge det til yderligere at målrette sine reklamer.

Ifølge de dokumenter, Re/code har set, arbejder Google sammen med eksterne partnere, som printer og sender regninger ud på vegne af servicevirksomheder som forsikringsselskaber, teleselskaber og energivirksomheder.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs