FinansWatch

Borgen: Negative indlånsrenter vil være grænseoverskridende

Man skal aldrig sige aldrig, men negative indlånsrenter for privatkunder ligger ikke lige for i Danske Bank, lyder det fra topchefen.

De store institutionelle kunder mærker det allerede. Og Danske Banks realkreditselskab, Realkredit Danmark, er indstillet på at håndtere det. Men når det kommer til negative renter, så er almindelige indlånskonti grænsen.

Det fastslår Danske Banks administrerende direktør Thomas Borgen i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for 2014.

"Det, vi skal forsvare så længe, det er muligt, er ikke at indføre negative indlånsrenter på almindelige konti," siger Thomas Borgen.

"Jeg skal aldrig kunne sige aldrig. Men negative renter er grænseoverskridende, også for mig," tilføjer han.

Med de rekordlave renter, Danmark oplever i øjeblikket, bevæger de danske banker sig i ukendt territorium. Thomas Borgen kalder situationen

for "ekstrem", men han tror ikke, at det lave renteniveau, der hersker i øjeblikket, vil vare ved meget længe. Alligevel betaler bankens største kunder allerede for at have penge stående i banken, og Realkredit Danmark er forberedt på at kunne håndtere negative renter.

"Vi vil stadig kunne udstede obligationer. Men vi kommer ikke til at betale kunderne for at tage et realkreditlån," siger Thomas Borgen.

Han henviser til, at selvom renterne er negative, så skal kunderne fortsat betale gebyrer og bidragssats, så man ikke ligefrem kan tjene penge på at optage lån hos Realkredit Danmark.

 

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs