FinansWatch

Nykredit Markets fyrer 20 medarbejdere og lukker filial

Nykredit Markets har valgt at nedlægge 20 stillinger samt lukke filialen i Stockholm, som en konsekvens af en lav indtjening på området for Fixed Income. Nykredit Markets vil i stedet flytte deres fokus over på blandt andet aktier og kreditobligationer.

20 stillinger bliver nedlagt i Nykredit Markets, der føler sig nødsaget til at justere på omkostningerne for at holde området for Fixed Income, stats- og realkreditobligationer, lønsomt.

Det er kombinationen af lave renter og en stigende regulering, der har sat Nykredit Markets’ indtjening under pres, lyder det fra Nykredit.

Derfor justerer Nykredit sine omkostninger, hvilket betyder, at 20 stillinger nedlægges i København. Samtidig forventer Nykredit Markets også at skulle lukke deres filial i Stockholm, hvilket vil berøre yderligere 7 fuldtidsansatte.

”Vi må konstatere, at lønsomheden på Fixed Income ikke er tilfredsstillende. Derfor tilpasser vi nu omkostningerne og ruster os til de nye markedsvilkår. Desværre betyder det også, at vi må sige farvel til medarbejdere,” udtaler Georg Andersen, bankdirektør og chef for Nykredit Markets, i en pressemeddelelse.

Flytter fokus

Nykredit Markets kan dog konstatere, at mens indtjeningen på Fixed Income er faldet, så er efterspørgslen på andre områder gået op. Derfor vælger Nykredit Markets at sætte mere fokus på sine aktiviteter inden for aktier, kreditobligation, derivater og valuta.

”Vi kan se, at disse områder efterspørges af Nykredits erhvervs- og retailkunder. Det er områder i vækst, og her vil vi styrke vores indsats yderligere i de kommende år. Dermed understøtter denne ændring også Wholesale-divisionens implementering af koncernstrategien Winning the Double, hvor netop erhvervs- og retailkunderne er i fokus,” udtaler Georg Andersen.

I pressemeddelelsen understreger Nykredit Markets, at institutionelle kunder er og fortsat vil være et kerneområde.

”Vores kundetilfredshed er høj blandt de institutionelle investorer, og serviceringen af disse kunder er fortsat vigtig i vores operation. Det er afgørende for koncernens distributionskraft og gør det muligt for os at afsætte vores obligationer til priser, der kommer vores mange privat- og erhvervskunder til gode i form af lave renter,” udtaler Georg Andersen.

 Internationale børshuse løber med den danske aktiehandel

 Nykredit fanget af historisk rentefælde 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs