FinansWatch

Sikkerhedsbrist lukker bitcoin-platform midlertidigt

Et hackerangreb har betydet, at en af verdens største handelsplatforme med bitcoins midlertidigt har suspenderet handler på sin platform.

Det drejer sig om platformen Bitstamp, der har lukket for sin services, efter et angreb har betydet mistede bitcoins for millioner af dollar. Det skriver Wall Street Journal.

I alt er der forsvundet 19.000 bitcoins til en værdi af 5,1 mio. dollars, efter det som selskabet kalder et sikkerhedsbrist.

Bitstamp, der har kontorer i Slovenien og Storbritannien, har i en meddelelse fortalt, at nogle af dens såkaldte operational wallets var blevet kompromitteret d. 4. januar. Platformen har siden frarådet sine kunder at foretage indbetalinger til tidligere udstedte bitcoin-adresser. Selskabet forklarer dog, at der kun er tale om en lille del af dens bitcoinreserver, hvoraf de fleste er opbevaret ”koldt” – hvilket betyder i en printet form.

Bitstamps CEO, Nejc Kodrič, undskylder ifølge Wall Street Journal til alle, der er blevet berørt af den midlertidige suspendering af platformen.

 Antallet af bitcoin-søskende eksploderer

 Rapport: Cyberangreb mod finanssektoren i markant stigning 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs