FinansWatch

Svensk crowdfounder henter kapital

Den svenske crowdfunderplatform Fundedbyme har efter år med tab fået fyldt deres pengekasse op i løbet af 2014.

Som en del af forberedelsen til en finansieringsrunde gennem sin egen platform har svenske Fundedbyme løbende hentet kapital i 2014, skriver Realtid.

I perioden fra d. 1. august 2012 til d. 31. december 2013 har Fundedbyme tabt 8,3 mio. SEK, men platformen har i løbet af 2014 over flere omgange hentet kapital, fremgår det af årsrapporten. Her skriver Fundedbyme, at de i løbet af året vil få mindre kapitalindskud, som en forberedelse til en finansiering på 7 mio. SEK gennem sin egen platform.

Fundedbyme, der kom til Danmark for et år siden, besluttede d. 30. maj 2014 for at foretage en aktieemission, som skulle kaste 7 mio. SEK af sig. Selskabet havde på afviklingsdagen modtaget lidt under 3 mio. SEK.

Men udover aktieemissionen har Fundedbyme indgået en aftale med svenske Aggregate Media om en investering på 7,2 mio. euro.

Platformen Fundedbyme tilbyder tre former for crowdfunding. De har den mest gængse, som er rewardbaseret, hvor de såkaldte backere får en gave fra projektet alt efter hvor stort et beløb, de skyder ind. Hvis projektet er handler om en indspilning af en cd, vil man typisk modtage et eksemplar.

Fundedbyme tilbyder også crowdlending, hvor selskaber kan få forskellige investorer til at yde lån til virksomheder.

Den tredje mulighed på Fundedbyme er equity crowdfunding, der også er kendt som aktiecrowdfunding. Her kan investorer købe en del af en virksomhed gennem platformen.

Indtil videre har Fundedbyme, der blev stiftet i 2011, mere end 32.000 medlemmer, som har investeret omkring 4,5 mio. euro i forskellige virksomheder og projekter.

Crowdlending vil skabe nye arbejdspladser

Facebook forhandler med crowdfunding-selskaber

Ny dansk crowdfund-platform vil samarbejde med bankerne

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere