FinansWatch

Internationalt: Federal Reserve intensiverer jagt på LIBOR-afløser

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, intensiverer nu arbejdet med at finde en afløser for den skandaleramte referencerente LIBOR. Samtidig oplyser centralbanken, at de amerikanske banker mangler 100 milliarder dollar for at leve op til nye likviditetsregler. Her er dagens internationale overblik.

Foto: Colourbox

Federal Reserve intensiverer jagten på LIBOR-afløser

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil intensivere arbejdet med at finde en afløser for den skandaleramte referencerente London Interbank Offered Rate, eller LIBOR, der er den vigtigste referencerente i de globale finansmarkeder, men har været ramt af omfattende manipulation fra flere bankers side. Ifølge Financial Times vil centralbanken allerede denne måned intensivere diskussioner med blandt andre markedsdeltagere om at etablere en referencerente for lån uden kreditrisiko.

Amerikanske banker mangler 100 mia. dollar i likviditet

De største amerikanske banker mangler 100 milliarder dollar, eller 566 milliarder kr., for at leve op til den kommende Liquidity Coverage Ratio, eller LCR. Det viser en opgørelse foretaget af Federal Reserve, skriver Financial Times. LCR-reglen skal ifølge Basel komiteen for regulering af banker opfyldes pr. 1. januar 2019, men ifølge de amerikanske regler skal LCR-kravet været fuldt opfyldt pr. 1. januar 2017. De endelige amerikanske regler gør det i øvrigt muligt at bruge likvide og solide obligationer fra ikke-finansielle virksomheder til at opfylde likviditetskravet.

ETF-forvalter mistænkes for forkerte afkastopgørelser

Den amerikanske kapitalforvalter F-Squared Investments er under mistanke for at have misinformeret investorer om sine afkast. Det har fået tre store børsmæglere til at distancere sig fra kapitalforvalteren, skriver Wall Street Journal. F-Squared forvalter i alt 27,7 milliarder dollar, eller 157 milliarder kr., der investeres i Exchange Traded Funds, eller ETF'er, på en måde, som ifølge selskabet maksimerer afkastet. Men nu har det amerikanske børstilsyn, Securities & Exchange Commission, meddelt selskabet, at man overvejer et civilt søgsmål på grund af mistanke om fejlagtige opgørelser af afkastet i selskabets markedsføring over for nuværende og potentielle kunder.

2-0 til tidligere svensk bankdirektør

Mats Qviberg, medgrundlægger af den svenske HQ Bank, der brød sammen under finanskrisen, har for nyligt fundet to personlige sejre, skriver Dagens Industri. Først blev en efterforskning om groft brud på de svenske bogføringsregler i sidste uge stoppet, uden der blev rejst tiltale, og siden har Stockholms byret afgjort, at et krav fra HQ AB på 3 milliarder svenske kr., eller 2,4 milliarder kr. HQ har dog indtil 20. oktober til at fremkomme med nye oplysninger i sagen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs