FinansWatch

Banker: Nye likviditetsregler bliver dyrt for aktiehandel

Lobbyister for bankerne råber vagt i gevær over for kommende likviditetsregler for bankerne, som de frygter vil gøre visse typer aktiehandel væsentligt dyrere. Det skriver Financial Times.

Basel-komitéen, der fastsætter globale regler for bankerne, arbejder i øjeblikket på nye likviditetsregler, der skal sikre, at bankerne får et bedre match mellem løbetiden på deres udlån og likviditet.

Men de nye regler, kendt som Net Stable Funding Ratio, eller NSFR, kan gøre det op til fem gange så dyrt for bankerne at facilitere short-selling, som er en form for investering hvor investorer låner aktier for at sælge dem i markedet, i forventning om at aktierne vil falde i pris, så de kan tjene penge på at købe de lånte aktier tilbage senere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs