FinansWatch

Moody's: Stor enkeltkunde svækker rating af Danmarks Skibskredit

En betydelig koncentration med få store långivere svækker ifølge ratingbureauet Moody's kreditvurderingen af Danmarks Skibskredit.

En stor koncentration med få låntagere i forhold til det samlede udlån er en væsentlig forklaring på, at ratingbureauet Moody's kreditvurdering af Danmarks Skibskredit er ekstremt lav. En enkelt kunde tegnede sig i 2013 for mellem 35-40 procent af skibskredittens samlede eksponering, mens de fem største debitorer udgjorde 44 procent af det totale bruttoudlån.

"De fleste europæiske og specialiserede långivere har ikke en sådan profil, der heller aldrig vil blive tilladt for finansielle institutioner reguleret af banklovgivning," skriver Moody's i sin seneste kreditvurdering af Danmarks Skibskredit fra april 2014. En vurdering, der forklarer, hvorfor skibskreditten trods uhyre beskedne tab under den globale finans- og shippingkrise har en Baa2-rating, der er to notches (kreditkarakterer) fra junk rating, der bl.a. vil gøre det sværere for investorer som f.eks. pensionskasser at købe skibskreditobligationer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs