FinansWatch

Flere politianmeldelser for markedsmisbrug

Finanstilsynet har i årets første seks måneder anmeldt ni sager om markedsmisbrug til Bagmandspolitiet, mod seks sager i hele 2013.

Finanstilsynet havde i første halvår oversendt ni sager til Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet, eller Bagmandspolitiet.

Fire af sagerne handlede om insiderhandel, mens fem sager handlede om mistanke om kursmanipulation. Til sammenligning blev der i hele 2013 foretaget to politianmeldelser om insiderhandel og fire politianmeldelser om mulig kursmanipulation.

Antallet af politianmeldelser var dog usædvanligt lavt i 2013. I 2012 blev der i alt foretaget 20 politianmeldelser.

I årets første seks måneder påbegyndte Finanstilsynet efterforskning eller modtog anmeldelser om potentielt markedsmisbrug, herunder insiderhandel og kursmanipulation af børsnoterede værdipapirer 64 gange. Til sammenligning blev der påbegyndt 123 sager i hele 2013, og 100 sager i 2012.

I første halvår påbegyndte Finanstilsynet 28 sager om muligt insiderhandel, hvoraf tre handlede om ulovlig videregivelse af intern viden. Der blev påbegyndt 25 sager om kursmanipulation, heraf en enkelt sag om strakskursmanipulation, der for nogle år siden var et stort problem.

Endeligt var var der 11 nye sager, hvor Finanstilsynet ydede assistance til andre myndigheder.

Finanstilsynets svenske søstermyndighed, Finansinspektionen, foretager en ugentlig opdatering af anmeldelser til det svenske bagmandspoliti, Ekobrottsmyndigheten. Ifølge den seneste opgørelse er der i år blevet foretaget 140 anmeldelser om mistanke for brud på insiderreglerne, 70 anmeldelser om mulig kursmanipulation og to sager vedrørerende mistanke om ulovlig brug af intern viden.

 

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs