FinansWatch

Sø- og Handelsretten taber i Højesteret

Domme der ankes fra Sø- og Handelsretten bliver langt oftere omgjort af Højesteret end sager fra landsretterne.

Sø- og Handelsretten vil gerne være erhvervslivets foretrukne domstol. Men i 2013 blev 45 pct. af de af Sø- og Handelsrettens domme, der blev indbragt for Højesteret, omgjort. Det skriver Berlingske Business.

Til sammenligning stadfæstede Højesteret i 2013 75 pct. af dommene afsagt af Østre Landsret, og 80 pct. af dommene fra Vestre Landsret. Siden 2004 er i gennemsnit lidt over halvdelen af Sø- og Handelsrettens afgørelser blev stadfæstet i Højesteret, mens den anden halvdel er blevet omgjort.

"Hvis man er kritisk, kan man tolke statistikken sådan, at dommerne i Sø- og Handelsretten ikke er så dygtige som i landsretterne. En anden mulig forklaring på Sø- og Handelsrettens dårligere performance i Højesteret kan være, at Sø- og Handelsretten i vidt omfang bruger sagkyndige dommere, dvs. dommere som ikke nødvendigvis er jurister, og som kan tænkes at anlægge en mindre 'ren' juridisk vurdering end Højesteret," siger professor i jura ved Københavns Universitet Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen, som blandt andet er formand for Konkursrådet, til Berlingske Business.

Antallet af nye sager ved Sø- og Handelsretten er faldet fra 394 i 2007 til 247 i 2012, og ifølge Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen kan det blandt andet skyldes, at retten er i konkurrence med private voldgifter og byretterne.

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs