En del af Watch Medier

FinansWatchlørdag4. februar 2023

  • Søg
  • Log ind
  • Bank
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • Søg
  • Log ind
  • Seneste
  • Søg
  • Log ind
  • Bank
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • Fintech
  • Regulering
  • Karriere
  • Kapitalforvaltning
  • Klummer
  • Redaktøren anbefaler
  • FW Insight
14.08.2014kl. 10.23

Låneportal til bankafviste: Vi bliver billigere

Den nyopstartede låneportal UdenomBanken.dk vil forsøge at sænke renten på deres lån, men ikke mere end at de stadig er attraktive for deres investorer - som i øvrigt selv står for kreditvurderingen.
af VIKTOR BRANDT KÆRGAARD

Danskernes nye lånemulighed portalen UdenomBanken.dk har i løbet af sine første to måneder oplevet en stor interesse. Stiferne arbejder i øjeblikket på at udvikle den foreløbige succes ved at skabe større tillid til den alternative finansiering hos potentielle kunder. Dette skal gøres ved at være en så gennemsigtig og nem løsning som muligt.

Portalen giver folk, der er blevet afvist i banken, muligheden for at optage et boliglån, hvor renten på lånet med sine 7-9 pct. er væsentligt højere end tidens realkreditlån, der ligger omkring 3 pct. - eller lavere. Det har dog ikke afholdt danskerne fra at ansøge om lån hos portalen, der har modtaget låneforespørgsler på mere end 350 mio. kr. Portalen har indtil videre indhentet lånetilbud for 100 mio. kr.

”Af de 100 forventer vi, at i hvert fald 50 mio. kr. kommer til at blive afviklet,” siger Carsten Schellenbauer Nielsen, der har stiftet UdenomBanken.dk sammen med Søren Scheibye.

Portal tilbyder boliglån til bankafviste 

Lån på rimelige vilkår

En af målsætningerne for de to stiftere er at få den gennemsnitlige rente ned, hvilket vil gøre mere konkurrencedygtige.

”Jeg vil være rigtig stolt, hvis vi kan være med til at finansiere boliglån for 5,5-6 pct. inden for en overskuelig tidsramme. Det er vores plan, og hele vores mål er at gøre hele markedet meget mere transparent og gennemskueligt, og så er det jo også at give vores kunder adgang til endnu billigere kapital. Men det skal jo være sådan, at begge sider er stillet tilfredse, så investorerne føler, at de får en udmærket forrentning af deres kapital, og at kunderne føler, at de får nogle lån på nogle rimelige vilkår,” siger Carsten Schellenbauer Nielsen.

Portalen har i øjeblikket mulighed for at formidle lån for 10 mio. kr. om ugen. Pengene stammer fra en håndfuld investorer, der blandt andet består af børsnoteret selskaber, velhavere og banker.

”Vi har brugt en masse måneder på at vinde vores investorers tillid, og så langsomt har vi været ude og forklare om den idé her, om at investorer kan få en udmærket forrentning med en relativt høj sikkerhed gennem fast ejendom. Så jeg vil sige, at selve ideen har faktisk været ret nem at sælge ind,” fortæller Carsten Schellenbauer Nielsen.

Kendte ikke til omfanget

Portalen opererer i hele Danmark, men har ramt et hul i markedet, når det kommer til Udkantsdanmark. Et hul, som faktisk er kommet bag på de to stiftere.

”Vi kendte ikke omfanget af vanskeligheden ved at få finansiering til boliger af vis pris eller størrelse. Det er især boliger til 500.000 eller under, som har svært ved at få finansiering gennem de traditionelle veje, realkreditinstitutterne og bankerne. Vi vidste godt, at der var nogle problemstillinger her, men vi kendte ikke omfanget,” siger Carsten Schellenbauer Nielsen.

UdenomBanken.dk opererer dog ikke blot i Udkantsdanmark, forklarer Carsten Schellenbauer Nielsen. Det er blot arten af låneformål, som varierer.

”Det er typisk sådan, at lån til køb af huse ligger uden for de store byer, hvorimod omlægning af dyr gæld typisk er i de store byer, hvor private måske har et hus, som er steget i værdi, og dermed er der kommet en friværdi, og der udnytte de det typisk til at indfri dyre forbrugslån,” siger han.

Ingen øvre grænse

Selvom lånene gennem portalen typisk ligger på under en mio. kr., så er der ikke nogen øvre grænse for, hvor stort et lån du kan optage.

”Vi låner ikke kun ud til under en million. Det er sådan set bare der, hvor vi markedsfører os lige nu, fordi vi ved, at det er der, hvor vi er et rigtig godt alternativ. Det er klart, at hvis du kommer over og skal låne 2 mio. kr., så begynder din månedlige ydelse at blive rigtig høj, hvis du låner gennem os. Hvorimod hvis du skal optage et lån på 3-400.000, så er det for mange vedkommende en overskuelig omkostning at have hver måned,” siger Carsten Schellenbauer Nielsen.

Behov for alternativ finansiering

Selve ideen til UdenomBanken.dk opstod, da Carsten Schellenbauer Nielsen selv skulle optage lån. Her blev han så irriteret over besværligheden ved boliglån og gav sig til at undersøge, om det kunne lade sige gøre at lavet noget uden om banken.

Carsten Schellenbauer Nielsen, der er adm. direktør i UdenomBanken.dk, er uddannet Cand. Merc. og har tidligere arbejdet med marketing i opstartsvirksomheder.  Carstens kompagnon Søren Scheibye, der er uddannet Cand. Polit., har titlen Udviklingsdirektør. Søren Scheibye har været involveret i flere forskellige projekter, hvor han har stået for den teknologiske udvikling. Det er netop deres baggrunde med marketing og udvikling, der er deres indgangsfaktorer.

”Vi mente, at der var et behov for et alternativ til boligfinansiering gennem bankerne, og vi tænkte, at vi kunne byde ind gennem vores to baggrunde. At vi kunne lave et produkt, som kunder kunne forholde sig til og forstå, og at det hele ikke skulle blive forvirrende, uanset om du låner til din andelsbolig, ejerbolig eller sommerhus. Så tænkte vi, at vi kunne da lige så godt gøre alt det her besværlige og prøve at føre kunden igennem på så let en måde som muligt,” siger Carsten Schellenbauer Nielsen.

Foretager selv sorteringerne

Selskabet består i dag af tre fuldtidsansatte, der modtager lidt hjælp på sidelinjen. Det betyder også, at det er Carsten Schellenbauer Nielsen og Søren Scheibye, der foretager en grovsortering af potentielle kunder. Herefter sender de lånet ud til investorerne, der foretager den endelig kreditvurdering.

Umiddelbart har hverken Carsten Schellenbauer Nielsen eller Søren Scheibye de bedste forudsætninger for vurderingerne, men de har hurtigt lært, hvordan de skal foretage vurderingerne.

”Vi får tilbagemeldinger fra de forskellige investorer, så vi bliver løbende mere skarpe til at lave den her sortering,” siger Carsten Schellenbauer Nielsen og fortsætter:

”Det væsentligste er, om vi mener, at långiver har en mulighed for at få pengene igen. Det er jo klart, at vi kigger på, om låntager har en udmærket økonomi.”

Nemt og transparent

Portalen tjener sine penge på kommissioner og gebyrer på succesfulde transaktioner. Gebyrerne varierer alt efter, hvilken type og størrelse lån det handler om, forklarer Carsten Schellenbauer Nielsen og understreger, at det behøver kunderne ikke forholde sig til. De får nemlig et lånetilbud tilsendt, hvor omkostningerne i forbindelse med lånet er regnet ind i enten kursen eller selve renten.

Netop at det skal være så gnidningsfrit og nemt som muligt er en af Carsten Schellenbauer Nielsens kæpheste. Samtidig er det vigtigt for ham, at portalen er transparent, da det vil være med til at styrke troværdigheden ved portalen.

”Hvis du går ind på vores hjemmeside, der er vi fuldt ud transparente, du kan se gennemsnittet af den rente, som vi indhenter, så vi viser hvilke lån, som vi får igennem. Det virker også til, at folk er begyndt at få tillid til det. Og det er klart, at det er nærmest vores væsentligste mission at få øget troværdigheden til finansiering uden for de etablerede veje,” siger Carsten Schellenbauer Nielsen og fortsætter:

”En anden ting, som vi vil fokusere på, det er at gøre det så simpelt som muligt. Vi skal ikke ud og tilbyde alle mulige mærkelige produkter, hvor kunden skal forholde sig til endnu mere. Det er besværligt nok at låne, men hvis man lige pludselig kan få stukket alle mulige produkter i hovedet, så begynder det at blive endnu mere komplekst.”

 Portal tilbyder boliglån til bankafviste 

Relaterede artikler:

  • Portal tilbyder boliglån til bankafviste

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Lars Krabbe
Regulering

Tre problemer går igen i påbud til bæredygtige fonde

Uklare, inkonsistente og mangelfulde oplysninger om bæredygtighed præger de såkaldt fuldt bæredygtige fonde. 
  • Tilsynet uddeler første påbud til bæredygtige fonde

For abonnenter

Sønderjysk Forsikring har valgt ung startup til at levere ny softwareløsning. | Foto: Pr/sønderjysk Forsikring
FinansWatch

Ung tech-virksomhed lukker aftale med Sønderjysk Forsikring om ny software

For abonnenter

Jens Munch Holst er adm. direktør i Akademikerpension. | Foto: Peter Hove Olesen
Pension

Leverandør til rigets forsvar har i årevis stået på danske pengekassers sorte liste

Morten Leen er med indgangen til 2023 blevet forfremmet til bæredygtighedsdirektør i AP Ejendomme. | Foto: PR / AP Ejendomme
Karriere

Ny bæredygtighedsdirektør går efter at styrke AP Ejendomme i markedet

For abonnenter

Lunar er på vej til at hente nye penge blandt investorer. | Foto: Pr/lunar Bank
Finansnyt

Lunar indkalder til generalforsamling - kapitalforhøjelse på vej

For abonnenter

Kjeld Gosvig-Jensen, juridisk direktør i Finans Danmark, efterlyser flere ressourcer til Hvidvasksekretariatet. | Foto: Pr/ Finans Danmark
FinansWatch

Finans Danmark efterlyser flere penge til Hvidvasksekretariatet

For abonnenter

Læs også

Peter Kjærgaard har tilbragt en årrække hos Nykredit, men står i dag i spidsen for Formuepleje. | Foto: Pr/nykredit
FinansWatch

Nykredit-profil rydder op i Formuepleje: "Ejerkredsen ønskede en forandring"

Han gik fra chef i Nykredit til direktør i Formuepleje. Folk i branchen har svært ved at forstå jobskiftet, men selv ser han det som et helt naturligt valg, siger han i et interview med FinansWatch. 

For abonnenter

Sønderjysk Forsikring har valgt ung startup til at levere ny softwareløsning. | Foto: Pr/sønderjysk Forsikring
FinansWatch

Ung tech-virksomhed lukker aftale med Sønderjysk Forsikring om ny software

Insurtech-virksomhed med et enkelt år på bagen går efter at sælge API-løsning til flere danske forsikringsselskaber. Første kunde er i hus.

For abonnenter

Ulrik Nødgaard er adm. direktør i Finans Danmark. | Foto: Stine Bidstrup
Bank

Fire finansielle virksomheder fylder toppen af liste over største skatteydere

En opbremsning i økonomien vil også afspejle sig i bankernes regnskabstal, selv om renteindtægter har gjort comeback, mener formand for Finans Danmark.

For abonnenter

Seneste nyt

  • Ny bæredygtighedsdirektør går efter at styrke AP Ejendomme i markedet – 3. feb.
  • Tre problemer går igen i påbud til bæredygtige fonde – 3. feb.
  • Finans Danmark efterlyser flere penge til Hvidvasksekretariatet – 3. feb.
  • Ung tech-virksomhed lukker aftale med Sønderjysk Forsikring om ny software – 3. feb.
  • Lunar indkalder til generalforsamling - kapitalforhøjelse på vej – 3. feb.
  • Klumme: Biodiversitet vil fylde lige så meget som klimakrisen for landets bankdirektører – 3. feb.
  • Morningstar hæver kursmål på Nordea – 3. feb.
  • Danica henter chef for public affairs – 3. feb.
  • Leverandør til rigets forsvar har i årevis stået på danske pengekassers sorte liste – 3. feb.
  • Tilsynet uddeler første påbud til bæredygtige fonde – 3. feb.
  • Arbejdernes Landsbank napper ny regionsdirektør fra Nykredit – 3. feb.
  • Rente-raket gør banker spiselige for investor – 3. feb.
  • Analyse: Danske Bank yderligere distanceret af Nordea – udsigterne til comeback er uklare – 3. feb.
  • Medie: Ny Totalkredit-aftale vil gøre det dyrt at vælge anden leverandør af realkreditlån – 3. feb.
  • Alm. Brand Group udbygger banksamarbejde – 3. feb.
Flere nyheder

Job

  • Erhvervsrådgiver til Spar Nord Lillebælt – ny erhvervsafdeling

  • Erhvervsrådgiver til Erhverv Hjørring

  • Landbrugssupporter til Landbrugscenter Hobro

  • Static Data-ekspert til videreudvikling af fagligt område

  • Kunderådgiver – Lokal Erhverv til Sydbank Bornholm

  • Compliance Officer

  • Er du vores nye erhvervsgeneralist og kommende erhvervsproduktchef?

  • Ambitiøs Kreditrådgiver – værdiskabende finansielle løsninger til små og mellemstore virksomheder

  • Specialist, Trustee&Depositary

  • Erhvervstrainee til Sydbank i Frederikshavn

  • Compliance analyst

  • Pensionsspecialist til Forretningssupport

  • Erhvervsrådgiver

  • Risk Manager i Sydbank Operations

  • Privatrådgiver til Svendborg

  • Privatkunderådgiver Spar Nord Køge Bugt – Hele byens bank

  • Privatkunderådgiver til Hjørring

  • Supporter til Forretningssupport Glostrup – Erhverv

  • Kundemedarbejder til online-afdeling i Sparekassen Thy

  • Intern Revisor til Arbejdernes Landsbank

Se flere jobs

Watch Job

  • Forvaltningsservicechef i Vestforbrænding

  • Business Change Manager til implementering af fremtidens togs uddannelsesprojekter

  • Business Controller til DAHL Advokatpartnerselskab i Jylland

  • Erfaren IT Supporter

  • Business Intelligence Specialist

Se flere jobs

Job

  • Erhvervsrådgiver til Spar Nord Lillebælt – ny erhvervsafdeling

  • Erhvervsrådgiver til Erhverv Hjørring

  • Landbrugssupporter til Landbrugscenter Hobro

  • Static Data-ekspert til videreudvikling af fagligt område

  • Kunderådgiver – Lokal Erhverv til Sydbank Bornholm

  • Compliance Officer

  • Er du vores nye erhvervsgeneralist og kommende erhvervsproduktchef?

  • Ambitiøs Kreditrådgiver – værdiskabende finansielle løsninger til små og mellemstore virksomheder

  • Specialist, Trustee&Depositary

  • Erhvervstrainee til Sydbank i Frederikshavn

  • Compliance analyst

  • Pensionsspecialist til Forretningssupport

  • Erhvervsrådgiver

  • Risk Manager i Sydbank Operations

  • Privatrådgiver til Svendborg

  • Privatkunderådgiver Spar Nord Køge Bugt – Hele byens bank

  • Privatkunderådgiver til Hjørring

  • Supporter til Forretningssupport Glostrup – Erhverv

  • Kundemedarbejder til online-afdeling i Sparekassen Thy

  • Intern Revisor til Arbejdernes Landsbank

Se flere jobs

Kolofon

FinansWatch
Søg

Sektioner

  • Bank
  • Forsikring
  • Pension
  • Realkredit
  • Fintech
  • Regulering
  • Karriere
  • Kapitalforvaltning
  • Klummer
  • Redaktøren anbefaler
  • FW Insight
  • Sitemap
  • RSS feeds

Redaktør

Mette Mandrup

mm@finanswatch.dk

Tlf.: +45 3330 8383

Ansv. chefredaktør

Anders Heering

Udgiver

JP/Politikens Hus A/S

Annonceafdeling

annoncering@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7449

Annoncering

Jobannoncering

job@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7449

Job

Abonnement

Prøv FinansWatch gratis eller få tilbud på et abonnement, der passer til lige netop dig eller din virksomhed.

finanswatch@infowatch.dk

Tlf.: +45 7077 7449

Læs mere om abonnement her

Adresse

FinansWatch

Rådhuspladsen 37

1785 København V

Tlf.: +45 3330 8383

Retningslinjer

  • Persondatapolitik

Copyright © FinansWatch — Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret

Microsoft er i gang med at udfase Internet Explorer – det er vi derfor også.
Vi anbefaler en af følgende browsere for en bedre oplevelse. Klik på et af ikonerne for at downloade en ny browser.

Med venlig hilsen,
FinansWatch

Google ChromeMozilla FirefoxMicrosoft Edge