FinansWatch

Internationalt: Amerikanske banker tæt på rekordoverskud

De amerikanske banker er tæt på at få det højste overskud nogensinde i andet kvartal, og kapitalfonde frygter, at de amerikanske myndigheder slår ned på junkobligationer. Her er det internationale overblik.

Foto: Colourbox

Amerikanske banker tæt på rekordoverskud

De amerikanske banker låner penge ud til virksomheder og private i det højeste tempo siden finanskrisen, og det har givet dem større overskud på bundlinjen. Ifølge Wall Street Journal fik de amerikanske banker til sammen et overskud på 40,2 mia. dollar, og det er det næststørste nettoresultat i 23 år.

 

Kapitalfonde frygter fokus på obligationer

De store kapitalfondes lobbyister er blevet sendt til Washington for at udtrykke deres bekymring over, at de amerikanske myndigheder har slået ned på investeringer i junkobligationer. Reuters skriver, at mange af kapitalfondene bruger den slags obligationer, når de finansierer deres opkøb af virksomheder.

 

Standard Chartered skal undersøge data for hvidvask

På grund af en fejl i sit software skal Standard Chartered i gang med manuelt at undersøge, om der skulle være nogen tegn på hvidvask af penge i bankens transaktioner. Da den foretager omtrent 2 mio. transaktioner i USA hver måned, er det et stort arbejde, banken har foran sig, skriver Reuters.

 

JP Morgan sælger halvdelen af kapitalfond

JP Morgan har indgået en aftale med AlpInvest Partners og Lexington Partners om at sælge dem halvdelen af bankens kapitalfond. Det er ikke offentliggjort, hvor stor købssummen har været, men aktiverne har en værdi af 4,5 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs