FinansWatch

Statslige søgsmål mod krakbanker i slæbegear

 I alt 61 tidligere direktører, bestyrelsesmedlemmer, revisorer og et enkelt revisions-firma fra syv krakkede banker er sagsøgt af statens finansielle skraldespandsselskab. Advokater og sigtede raser over , bl.a. kræftsyg tidligere medlem af formandsskabet i Løkken Sparekasse.

Statens advokatregning for at anlægge sag mod direktører, bestyrelsesmedlemmer og revisorer for syv krakkede banker passerede kort før årsskiftet 100 mio. kr.-mærket. Og den regning vil blive flerdoblet, inden den sidste dommer har oplæst den sidste dom tidligst engang omkring år 2020. Læg hertil en udgift på 60 mio. kr. til advokatredegørelser for alle krakkede pengeinstitutter, der er brugt til at udpege de krakbanker, som i dag er mål for henholdsvis søgsmål og efterforskning af bagmandspolitiet. Mens en række af de sagsøgte klager sig, mener Finansiel Stabilitet, at den juridiske offensiv er alle pengene værd.

»Vi har overtaget 12 banker, og for syv af dem har vi fået det råd, at vi burde føre en erstatningssag. Fordi der var tilstrækkelig høj sandsynlighed for, at vi vil vinde. Det er så det, vi kører på. Vi kører ikke sagerne, fordi vi skal have pengene hjem i hvert enkelt tilfælde. Men vi regner med, at når vi ser sagerne under ét, så håber vi på, at vi kan få dækket vore omkostninger og mere til,« siger adm. dir. Henrik Bjerre-Nielsen fra Finansiel Stabilitet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs