FinansWatch

Avis: Banker pusler med nye boliglån

Børsen skriver, at en række mellemstore banker går Jyske Bank efter i bedene og vil udbyde egne boliglån. Fundingen skal komme fra Totalkredit. Anders Dam melder om salg for 100 mio. kr. om dagens af bankens eget boliglån.

Ledsaget af Anders Dam i shorts, t-shirt, sandaler og med en vandslange i hånden i haven i sommerhuset skriver dagbladet Børsen, at en række mellemstore institutter er på vej til at kopiere Jyske Banks tilsyneladende succesfulde entre på markedet for boliglån.

Fra sit sommerhus i Nordjylland fortæller Anders Dam, at han p.t. sælger boliglån for 100 mio. kr. om dagen - et salg der nærmer sig 15 mia. kr. Og ifølge Anders Dam, har man aldrig haft en eneste annonce i avisen omkring produktet.

Som Jyllands-Posten også skrev i slutningen af juni, er andre er inspirerede af den vellykkede produktlancering og både Arbejdernes Landsbank og Den Jyske Sparekasse med base i Grindsted ser muligheder for at skrue eget boliglån sammen. Fundingen skal komme fra Totalkredit, der ifølge Børsen bakker op om ejeren Nykredits aftale med 64 pengeinstitutter om, at realkreditkæmpen via datterselskabet kan finansiere lånene.

Nykredit går i struben på Jyske Bank 

"Her får vi en mulighed for at tilbyde et rigtig konkurrencedygtigt produkt til vores privatkunder. Sådan tror jeg, de fleste tænker," siger direktør Claus E. Petersen fra Den Jyske Sparekasse. Og tonerne er de samme fra Gert Jonassen fra Arbejdernes Landsbank.

P.t. har de fleste institutter et stort indlånsoverskud, som groft sagt er "døde penge" p.g.a. de lave renteniveauer. De kan derfor komme ud at arbejde som boliglån, men for at være sikre på, at man kan finansiere lånevæksten, når den kommer tilbage, så vil de lokale pengeinstitutter være sikre på, at de kan funde de nye boliglån hos Totalkredit, så man ikke ighen havner i en likviditetsklemme som man så det i sektoren for en 3-4 år siden.

Realkredittens samlede boligudlån faldt i første halvår med 2,5 mia. kr. - det er første gang nogensinde og ifølge Børsen et billede på den trend, at bankerne sætter sig på dele af markedet.

 

Nykredit støver gammel klassiker af 

"Vi vil gøre os så lækre, at de end ikke overvejer at forlade os" 

Totalkredit vil forsikre boligejere

Anders Dam: Vi fik advarsler – men bestred truslernes indhold 

Anders Dam fik gentagne advarsler før BRF-køb 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs