FinansWatch

Ukendt kunde trækker 38 mia. kr. ud hos kapitalforvalter

Det blev en særdeles hård dag på børsen for den skotske kapitalforvalter Aberdeen Asset Management, der måtte se kunde sælge voldsomt ud.

Den skotske kapitalforvalter Aberdeen Asset Management fik stryg på børsen i London mandag, efter at en kunde hævede aktiver til en værdi af 4 mia. pund, svarende til 37,7 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News.

Kunden, hvis identitet ikke er offentliggjort, solgte dels ud af sine aktiver i firmaets globale aktiefond og en fond bestående af aktier fra Asien og Stillehavsområdet.

Samtidig meddelte Aberdeen Asset Management, at selskabets samlede aktiver faldt 0,6 pct. i andet kvartal, så aktiverne sammenlagt ved

udgangen af andet kvartal var på 322,5 mia. pund, svarende til 3041,8 mia. kr.

De to nyheder var med til at trække Aberdeen-aktien ned i mandagens aktiehandel. Aktien dykkede 5,3 pct. til 435,1 pence. Det er det laveste niveau siden den 18. juni i år.

 

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs