FinansWatch

Forsikringsgiganten AIG indgår milliardforlig med banker

Det amerikanske forsikringsselskab American International Group vil modtage mere end 2 mia. dollar fra amerikanske banker efter at have indgået et forlig.

Det skriver Financial Times.

AIG købte dårlige realkreditobligationer af bankerne, hvilket betød at forsikringsselskabet var på hårdt presset efter boligboblen og den efterfølgende finansielle krise. Selskabet undgik kun akkurat lige konkurs fordi den amerikanske regering leverede en redningspakke på 182 mia. dollar.

Forliget betyder formentligt, at AIG ikke vil forsøge at få yderligere kompensation af bankerne gennem domstolene og dermed forsøger at afslutte et af de mest omdiskuterede kapitler i forsikringsselskabets historie. Bank of America Merrill Lynch har indviet i at betale 650 mio. dollar, mens også Morgan Stanley og JPMorgan Chase er nået til enighed med forsikringsselskabet om erstatning.

"Vi har haft forligsforhandlinger med mange banker, der er endt ud med, hvad jeg betragter som et positivt resultat for begge parter," siger Peter Hancock, der er kommende direktør i AIG, ifølge Financial Times.

Siden finanskrisen er AIG blevet udsat for højere grad af tilsyn fra den amerikanske centralbank, der betegner forsikringsselskabet som systemisk vigtigt.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs