FinansWatch

Skotsk bank vil forblive skotsk

Til september skal skotterne stemme om uafhængighed fra Storbritannien, og Royal Bank of Scotland, RBS, kan risikere at skulle flytte hovedkontoret til England, hvis skotterne stemmer ja til uafhængighed. Det skriver Wall Street Journal.

Mark Carney, chef for Bank of England, indikerer, at RBS kan blive tvunget til at flytte bankens hovedkontor til England, hvis skotterne til september stemmer ja. Men banken selv gør det nu klart, hvad den ønsker, hvis det spørgsmål bliver aktuelt. På et kæmpe reklame-banner for RBS ved lufthavnen i Edinbourgh står der: "Dette er vores hjem", hvilket indikerer, at RBS føler sig hjemme i Skotland og ikke England.

Hvis uafhængigheden bliver aktuel, skal det afgøres, om Skotland skal være med i EU, hvilken valuta landet vil benytte og hvor stor den del af Storbritanniens gæld, landet skal optage. Banker og politikere skal generelt revidere en lang række store beslutninger.

"Der er nogle enormt store spørgsmål, der skal besvares," udtaler Faisal Choudhry, research-chef hos det britiske ejendomsmæglerfirma Savills i Skotland.

Der er meget på spil for de skotske banker, hvis samlede aktiver ifølge det britiske finansministerium udgør 12 gange Skotlands samlede bruttonationalprodukt og står for 200.000 job, hvilket er end en tolvtedel af den samlede arbejdsstyrke og bidrager med omkring 7 mia. pund, svarende til 65,6 mia. kr., til økonomien hvert år.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs