FinansWatch

Snart sidste frist for at udnytte pensionsfidus

Alle med en kapitalpension skal snart træffe et vigtigt valg. Læs med her, før du træffer dit.

Officielt har vi helt frem til nytår, før vi skal beslutte, om vi vil udnytte det, der er lidt af en pensionsfidus.

Reelt er det ved at være sidste udkald, og mange vil gøre sig selv en tjeneste ved at træffe en beslutning i løbet af sommeren.

Danskere med pensioner for ca. 440 mia. kr. har mulighed for at omlægge deres kapitalpensioner til en aldersopsparing. Lokkemidlet er en skatterabat på 2,7 pct. Udnytter man den rabat, får man 4,5 pct. mere udbetalt, end man ellers ville have fået.

Eksperter, ikke mindst det uafhængige Penge og Pensionspanel, anbefaler ubetinget, at alle med pensioner over 40.000 kr., skal omlægge. Trods anbefalingerne og den åbenlyse gevinst advarer flere af pensionsselskaberne kunderne imod at lægge om. I flere tilfælde mister kunder deres garantier eller andre økonomiske fordele.

Fristen for at omlægge udløber allerede den 30. september for de første to selskaber, men da der kan være tale om en beslutning, der får store konsekvenser, kan der være en god idé at undersøge mulighederne allerede nu.

Fidusen ser sådan ud: Omlægger man en kapitalpension på 100.000 kr. i år, skal man betale afgiften på 37.300 kr. med det samme. Tilbage har man 62.700 kr. Hvis ikke man omlægger, skal man betale 40.000 i skat ved udbetalingen og mister altså 2.700 kr. i forhold til den nye pension.

Hvis man vælger at beholde kapitalpensionen, står man tilbage med en død pension, som man ikke kan røre eller indbetalere mere på frem til pensionen.

Hvis kapitalpensionen er lille, og man ikke ser nogen ide at gemme den til pensionsalderen, kan man i år hæve den i utide med en rabat på 8 pct. point.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs