FinansWatch

Carnegie henter Nordeas Henrik Drusebjerg

Investeringsbanken Carnegie har ansat Nordeas højt profilerede strateg, Henrik Drusebjerg.

Foto: Valdemar Jürgensen

Den pan-nordiske investeringsbank Carnegie har ansat Henrik Drusebjerg som chefstrateg i Carnegie Private Banking.

Henrik Drusebjerg har ellers været hele karrieren i Nordea, hvor han de sidste ti år har været strateg. Han har i snart adskillige år været en af de absolut mest citerede strateger i medierne og har været en uhyre brugt oplægsholder, ikke kun til Nordeas egne arrangementer, men også en lang række eksterne arrangementer.

”Vi er glade for at kunne byde Henrik Drusebjerg velkommen som en del af vores organisation. Vi har i dag en rigtig sund Private Banking forretning med en kundetilgang, der faktisk overstiger vores egne forventninger. Vi har ligeledes et meget konkurrencedygtigt investeringsafkast og et af de mest erfarne teams af rådgivere i Danmark,” siger Carnegies danske direktør, Claus Gregersen, og fortsætter:

”Med ansættelsen af Henrik Drusebjerg løfter vi vores niveau for strategisk investeringsrådgivning og forvaltning til et endnu højere niveau. Henriks unikke position i det danske medieunivers vil uden tvivl give os nogle muligheder for at positionere vores succesfulde forretning endnu stærkere.”

Nordea: Drusebjerg har understøttet vores stærke profil 

Ingen afløser klar

Carnegie består af tre divisioner: aktiehandel- og analyse, corporate finance og private banking. Investeringsbanken har traditionelt haft en stærk position på aktieanalyse, og er også på corporate finance siden, under ledelse af Jacob Bastholm, for tiden en af de stærkeste aktører i markedet.

”Henrik Drusebjerg er, efter min mening, en af Danmarks dygtigste og mest erfarne strateger og uden tvivl en gevinst for enhver rådgivnings- og forvaltningsafdeling. Jeg er meget begejstret på både vores kunders og teamets vegne og ser stort potentiale i at udvikle vores forretning yderligere herfra,” siger Allan Juhl Jensen, der er chef for Carnegies danske private banking aktiviteter.

Henrik Drusebjerg forventes at tiltræde sin nye stilling i Carnegie den 1. oktober 2014.

Nordea har ikke en afløser klar for Drusebjerg. Men banken understeger dog, at der fortsat er strateg-dækning på Nordeas opsparingsområde, da Bjarne Thomsen er chefstrateg. Han har afløst Frank Hvid Petersen, der efter mere end ti år i Nordea stoppede som chefstrateg på opsparingsområdet tidligere denne måned.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs