FinansWatch

Citi-investorer ønsker ikke forlig

Citigroup skal gå i retten frem for at betale en bøde i et forlig med de amerikanske myndigheder omkring bankens salg af realkreditobligationer forud for finanskrisen. Sådan lyder det fra nogle af de største investorer i CitiGroup, efter at de amerikanske myndigheder starter forhandlingerne med en bødestørrelse på 10 mia. dollar. Det skriver Financial Times.

Sidste år nåede JPMorgan Chase og myndighederne til enighed om en bøde på 13 mia. dollar i et lignende forlig. Med udgangspunkt i den aftale har analytikere estimeret en forventet bødestørrelse på omkring 2 mia. kr., hvis bøden blev fastsat på samme grundlag, idet Citi udstedte langt færre realkreditobligationer end JPMorgan.

"Vi er alle enige om, at en vis grad af ansvarlighed, er acceptabelt. Når den grad er ansvarlighed er så langt over det, vi synes den skal være, vil vi støtte ledelsen og bestyrelsen i at få en retfærdig dom," siger en af de største aktionærer, der har diskuteret situationen med andre storaktionærer, til Financial Times.

Hvis Citi vælger at gå i retten, risikerer banken en langvarig juridisk proces med et usikkert resultat. Da JPMorgan var i samme situation sidste år, konkluderede banken, at der var for stor risiko forbundet med et eventuelt tab, herunder mulighed for en kriminel dom, hvilket ville få store konsekvenser for banken.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs