FinansWatch

Kendte finansfolk i bestyrelsen hos bankernes nye konkurrent

Langfristet ErhvervsFinansiering, LEF, der indirekte har Bestseller, Kirkbi og William Demant i ejerkredsen, har sammensat en bestyrelse med erfarne og stærke kræfter.

Børsens tophistorie i dag, der på forsiden blev præsenteret som ”Milliardærer vil låne ud til erhvervslivet”, handler i virkeligheden kun i mindre grad om ejerne, repræsenteret gennem Founders A/S, men i langt højere grad om det managementselskab, der skal finde de interessante låntagere og efterfølgende sætte dem sammen med långiverne, i skikkelse af pensionskasserne.

Der er ikke tale om, at det er hverken Kirkbi, Bestseller eller William Demant, der vil stå som de primære långivere til dansk erhvervsliv, men de er med i ejerkredsen af Founders A/S. Founders er en virksomhed som udvikler virksomheder fra bunden og som også ofte går ind i ejerkredsen af disse Og det er Founders A/S, med adresse på Indiakaj i København, der har det direkte ejerskab af LEF, Langfristet ErhvervsFinansiering, som er motoren og managementselskabet i processen frem mod at komme i drift som kreditgiver.

LEF har sammensat en på papiret stærk bestyrelse, som dog formelt ikke er fuldt konstitueret endnu, da man afventer den kapitalrejsning, der p.t. pågår.

Men når formalia samt kapitalrejsningen falder på plads, så vil den bestå af en bred kreds af erfarne erhvervsfolk, hvor en stor del af dem kender til både bankdrift og kreditgivning.

Topchef hos Codan

Formanden er Jens Erik Christensen, tidligere topchef hos Codan, der i dag arbejder som professionelt bestyrelsesmedlem i en lang række bestyrelser. Med i bestyrelsen finder man også mangeårig direktør i Danske Bank, bl.a. for bankens afdeling i New York, Tage Benjaminsen. Han er også kendt som en af hovedoprydderne i Magasin for mere end ti år siden, da han blev sat ind for at få sat skik på en dengang presset virksomhed. Han er i dag bl.a. bestyrelsesformand for ejendomsselskabet Kristensen Properties.

Af andre personer kan også nævnes Poul Mortensen, der har erfaring fra direktørstillinger i både Falck, Codan og Baltica Bank.

I kreditkomiteen finder man Peter Fløe, der har mere end 25 års erfaring inden for den finansielle sektor. Han har fra 2011 til 2013 arbejdet som Senior Vice President ved Finansiel Stabilitet, hvor han var ansvarlig for storkunder og særlige engagement. Peter Fløe gik på pension i efteråret 2013.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs