FinansWatch

PFA: Draghi handling sender en halv mia. til pensionskunderne

De kunder i pensionsselskabet PFA, der har placeret deres pensionsopsparing i markedsrente, har tjent over en halv mia. kr., siden centralbankchef Mario Draghi fra Den Europæiske Centralbank (ECB) for en uge siden skruede renten yderligere ned.

Det fortæller direktør i PFA Asset Management, Jesper Langmack, i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at PFA har hentet den stor gevinst til kunderne på de vestlige aktiemarkeder, som alle har reageret positivt på rentesænkningen.

"Europæiske aktier er steget med knap 2 pct. siden udmeldingen, og også danske og amerikanske aktier har vist flotte stigninger," siger Jesper Langmack i meddelelsen.

For PFA's markedsrenteprodukt, PFA plus, har det betydet pæne afkast.

De produkt med højst risiko er siden mødet steget med 1,3 pct. point., så afkastet for året nu udgør ca. 8 pct., mens den mere forsigtige er steget med 0,6 pct. point, og i år har givet et afkast på knap 5 pct.

På mødet for en uge siden sænkede ECB både ud- og indlånsrenten, så den nu ligger på henholdsvis 0,15 pct. og minus 0,10 pct. Samtidig lancerede ECB et nyt låneprogram til de europæiske banker.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs