FinansWatch

Bank of America i forhandlinger om forlig til 12 mia dollar

Den amerikanske storbank Bank of America er i forhandlinger om at betale mindst 12 mia. dollar, eller ca. 65,5 mia. kr., mod at afslutte et langvarigt søgsmål fra det amerikanske justitsministerium, hvor banken er anklaget for at have vildledt om salg af giftige aktiver op til finanskrisen.

Det skriver Financial Times.

Den amerikanske storbank betalte i marts i år en bøde på 9,5 mia. dollar for at få en ende på en lignende sag, ført af de amerikanske myndigheders bolig-finansierings agentur, FHFA.

Bank of America, der købte både Merrill Lynch og Countrywide Financial i løbet af finanskrisen, har samlet betalt 25 mia. dollar i bøder og forlig siden 2009. Det forlig, der forhandles om i øjeblikket, kan øge den sum med over 50 pct. og samtidig gøre en ende på den største verserende juridiske sag, banken står overfor.

Som en del af forliget har Bank of America tilbudt at betale 5 mia. af de 12 mia. dollar i forbrugerhjælp til pressede boligejere, ved at reducere deres udestående gæld.

Afhængig af udfaldet af forligsforhandlingerne med justitsministeriet, vil Bank of Americas samlede straf, inklusiv bøden til FHFA, formentlig langt overgå et forlig på 13 mia. dollar, som storbanken JPMorgan indgik med myndighederne i efteråret 2013.

På daværende tidspunkt var det det dyreste forlig for en bank nogensinde.

Bank of America har ikke ønsket at kommentere sagen.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs