FinansWatch

Kapitalforvaltning: Nordeas brand brager frem

Større investorer og distributører svarer på, hvilken kapitalforvalter de helst vil gøre forretninger med over de næste 12 måneder. Her tager Nordea Asset Management et markant spring frem på listen.

Nordeas kapitalforvaltningsben har de seneste år haft rigtig meget fart på og øget kapitalen under forvaltning ganske markant. Nordea har mere end 1750 mia. kr. under forvaltning, og er i dag den største kapitalforvalter i Norden. Og der er ikke noget, der tyder på, at væksten stopper her.

En ny undersøgelse lavet af MacKayWilliams LLP, et London-baseret analysefirma med speciale i investeringsfonde, har i mere end 900 interviews spurgt større investorer og distributører i 10 europæiske lande, hvem de over de kommende 12 måneder helst vil gøre forretning med. Og her brager Nordea Asset Management ind på en tredjeplads. For 12 måneder siden lå Nordea nummer 17 i den samme analyse.

"Det er en flot præstation at gå fra en syttende til en tredjeplads på ét år. Fremgangen afspejler det hårde arbejde, som salgsteamet har gjort for at få Nordeas budskab ud på markedet," siger Christophe Girondel, leder af Global Fund Distribution og Institutional Clients i Nordea Asset Management i en pressemeddelelse.

På førstepladsen ligger M&G Investments, mens Aberdeen Asset Management indtager andenpladsen.

Ifølge pressemeddelelsen fra Nordea har brand-kendskab siden 2011 været et af de tre vigtigste kriterier for valg af fonde. I 2013 var brand-kendskab det næstvigtigste kriterie efter produktkvalitet.

I dag forvalter Nordea aktiver for over 1,6 mio. investorer i Nordeas retailinvesteringsfonde og betjener over 600 nordiske og internationale kunder. Internationalt betjener Nordea 350 distributører af investeringsfonde, herunder 21 globale kapitalforvaltere.

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs