FinansWatch

Glemt andelsforening taber retten til formue i Højesteret

Mere end 90 år gamle deklarationer, som var glemt i 40 år, betyder nu, at AB København & Omegn kun ejer en tiendedel af ejendommens værdi.

De 112 familier i andelsboligforeningen AB København & Omegn fik sig lidt af en mavepuster i denne uge. Højesteret har slået fast, at gamle, glemte servitutter ikke mister deres betydning, skønt både foreningen og kommunen havde glemt alt om dem. Dermed tilhører det meste af foreningens formue Københavns Kommune.

»Det har været et chok for foreningen, som så ovenikøbet fik en ekstra hilsen i form af en regning på en halv million kr. i sagsomkostninger til kommunen. Nu skal vi komme os over dommen, og så venter der endnu en sag i Østre Landsret,« siger foreningens advokat, John Ferslev, der dog ikke selv førte sagen for Højesteret.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs