FinansWatch

Investorer er vilde med kredit

Kapitalforvalteren Nordea Investment Management mærker en markant stigende interesse fra investorer for kreditobligationer og lån. Siden begyndelsen af 2012 er investeringer i kredit steget voldsomt og er nu oppe på næsten 224 mia. kr.

Nordeas kapitalforvaltningsdivision, Nordea Investment Management (NIM), mærker en markant øget interesse for investering i virksomheds- og bankgæld. Siden januar 2012 er den formue, som Nordea selv forvalter i kreditprodukter, steget med 80 pct. til 13,7 mia. euro, eller 102 mia. kr., og inklusive eksternt forvaltede penge har Nordea Investment Management i dag placeret i omegnen af 30 mia. euro, eller knap 224 mia. kr., i kreditobligationer.

"Vores vækst inden for kreditområdet skyldes både gode afkast, og at vi har fået flere penge under forvaltning. Især har vi fået en del europæiske mandater i blandt andet Tyskland, Holland og andre kontinentaleuropæiske lande, og i stort omfang er det især pensionskasser, der har vist interesse for denne aktivklasse," siger Christian Hyldahl, der er global ansvarlig for investeringer i Nordea Investment Management.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs