FinansWatch

Medie: Nets advaret om brist i IBM i 2010

PriceWaterhouseCoopers advarede Nets om huller i sikkerheden hos underleverandøren IBM i foråret 2010, skriver DR på baggrund af aktindsigt i systemrapporter fra Nets.

Allerede i 2010 blev Nets advaret om huller i sikkerheden hos deres underleverandør iBM, skriver DR, der har fået aktindsigt i systemrevisionsrapporterne fra Nets.

Aktindsigten viser, at revisionsselskabet PriceWaterhouseCoopers i en revisionsrapport fra foråret 2010 gør Nets opmærksom på, at sikkerheden hos IBM var hullet.

"Der eksisterer flere enkeltstående svagheder vedrørende adgangs- og rettighedshåndtering samt systemopsætning i relation til den infrastruktur, der er outsourcet til IBM," lyder det fra PriceWaterhouseCoopers ifølge DR. Samtidig vurderer revisionsselskabet, at der er problemer med det generelle mainframe-miljø.

Ifølge Nets handlede revisionsrapporten fra 2010 dog om Nem-ID-systemet og ikke betalingskortsystemet, og derfor kunne advarslen ikke overføres på betalingskortedelen.

"Vi har en meget høj generel sikkerhed, både i vores systemer, i vores platforme og i vores adgange generelt," siger Susanne Brønnum, landechef for Nets, til DR.

Det var en ansat hos IBM, der gennem flere år lækkede fortrolige oplysninger om kendte danskeres hævekorttransaktioner til Se & Hør

Norsk kongehus opfordrede Europay til at stramme op 

Nets uden tilsynsbesøg i årevis

Tillidsmand: Tør ikke sige, man arbejder i Nets

Nets erkender mulig læk til Se & Hør 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs