FinansWatch

Avis: Nets undersøger påstået Se & Hør-overvågning

Betalingskortservicen Nets vil undersøge anklagerne om, at en medarbejder i Nets i årevis har udleveret kreditkortoplysninger til Se & Hør mod betaling

Nets undersøger nu påstandene fra en tidligere journalist på Se & Hør om, at en medarbejder hos Nets i årevis har udleveret fortrolige kreditkortoplysninger om kongehuset og kendte personer til ugebladet mod betaling, skriver Ekstra Bladet.

”Vi er fra morgenstunden gået i gang med at undersøge omstændighederne nærmere. Det er vigtigt for os, at vores kunder ved, at vi tager sikkerhedsoplysninger alvorligt,” siger Ulrik Marshall, kommunikationskonsulent hos Nets, til Ekstra Bladet.

Ifølge BT beskriver Ken B. Rasmussen, tidligere journalist på Se & Hør i sin roman, "Livet, det forbandede", der udkommer på tirsdag, at journalister på Se & Hør i perioden 2008 til 2012 har betalt en medarbejder hos Nets for at udlevere oplysninger om de kongelige og andre kendtes brug af kreditkort.

Journalisterne modtog informationerne på sms fra medarbejderen i Nets, og på den måde vidste ugebladet, hvor de overvågede personer befandt sig.

Ifølge bogen afleverede medarbejderen hos Nets, der påstås at være it-specialist, kvitteringer for 10.000 kr. til Se & Hørs journalister, der angiveligt vekslede dem til kontanter i ugebladets kasse og betalte kilden sort.

Overvågningen har foruden kongehuset blandt andet også omfattet tv-værten Line Baun Danielsen, komikeren Casper Christensen, formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen og Rigmor Zobel, skriver BT.

Selvom Ken B. Rasmussens bog er en roman, som beskriver dagligdagen på ugebladet ”Set og Hørt”, mener BT, at de alvorlige anklager kan dokumenteres.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs