FinansWatch

Kolding: Sådan kan banker kan hjælpe mellemstore virksomheder

Eksterne investorer skal have mulighed for at genbruge bankernes kreditvurderinger af de mellemstore erhvervskunder, der har brug for risikovillig kapital, mener formand i tænketanken Axcelfutures advisory board Eivind Kolding.

Foto: LARS KRABBE

Det skriver Berlingske Business.

"Det er først, når virksomhederne kommer op på en omsætning på 400-500 mio. kr., at markedet for fremskaffelse af kapital virker. Vi har et hul i markedet, som vi kan gøre mindre ved at give flere adgang til kreditoplysninger," siger Eivind Kolding, der har arbejdet på en løsning af investeringskrisen i dansk erhvervsliv i længere tid, til Berlingske.

Hos Danske Bank mener Niels Bang-Hansen, som er leder af Business Banking i Danmark, at forslaget er spændende og interessant at overveje nærmere. Dog påpeger han, at der er flere udfordringer forbundet med det.

"I dag er bankernes kreditvurdering bygget op om risikoen for tab i virksomhederne og ikke så meget virksomhedernes "upside". Når man tiltrækker risikovillig kapital, kigger man mere på potentialet og de mulige gevinster. Det betyder, at kreditvurderingen ikke blot kan overføres uændret, men vi synes, at tanken er spændende. Vi kan godt forestille os, at stille op til dialog med relevante parter om forslaget," siger han til avisen.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs