FinansWatch

Deutsche Bank rammes af rygter om kapitalforhøjelse

Den tyske storbank Deutsche Bank er på hælene på aktiemarkedet fredag.

Det sker på baggrund af spekulationer om en mulig kapitalforhøjelse i den tyske erhvervsavis Handelsblatt, skriver Bloomberg News.

Handelsblatt erfarer, at Deutsche Banks ledelse overvejer at sælge nye aktier for omkring 5 mia. euro. Der er ikke truffet en beslutning endnu, men aktiesalget vil, hvis det kommer, formentlig blive gennemført inden midten af året, eller eventuelt i fjerde kvartal.

På aktiemarkedet sender spekulationerne den tyske storbanks aktie baglæns med 2 pct.

Financial Times skrev torsdag, at der murres lidt i krogene blandt investorer, der ønsker at Deutsche Bank styrker sin balance, inden Den Europæiske Centralbanks gennemgang af branchen eventuelt fører til krav om en kapitalforhøjelse.

Ifølge data fra Bloomberg Industries var Deutsche Banks kernekapital på 9,7 pct. ved udgangen af 2013, hvilket placerede den tyske storbank i den nederste tredjedel blandt de ni største europæiske og amerikanske investeringsbanker.

/ritzau/FINANS

 

Mere fra FinansWatch

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Krav om vatpinde og vaccineskud breder sig i finanssektoren

En række finansvirksomheder har i denne uge indført krav om coronapas for medarbejderne, og flere har oprettet egne testcentre for at sikre tryghed på arbejdspladsen. Ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i FA, giver det rigtig god mening med krav om coronapas og test.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs