FinansWatch

Kapitalfonde står i kø til virksomhedhandler

Flere centrale aktører i markedet venter en opblomstring i virksomhedshandler, skriver Berlingske.

Potentielle købere står i kø for at opkøbe danske virksomheder, lyder budskabet i Berlingske, der har taget temperaturen på M&A-markedet i Danmark.

Avisen har spurgt otte centrale figurer på M&A-markedet - som spænder fra kapitalfondschefer til Mærsks chef for opkøb og frasalg.

Managing partner i kapitalfonden CVC Søren Vestergaard-Poulsen kan det sælgers marked, fordi efterspørgslen lige nu er særlig stor. Også Nordea tror på en opblomstring i markedet.

"Der er øget aktivitet både fra virksomheder og fra kapitalfonde. Fondene har mange penge at bruge, og de er virkelig interesserede, når der kommer egnede virksomheder. Der et opsparet behov, fordi markedet ikke har været så aktivt i et par år, og de større virksomheder har relativt sunde balancer efter år med fokus på omkostningerne. Samtidig er der et finansieringsmarked, hvor bankerne gerne vil låne ud. Sammen med en forbedret tiltro til økonomien tror jeg, at der komme flere virksomhedshandler i år," siger nordisk chef for Corporate Finance i Nordea Harald Grøn til Berlingske Business.

 

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs