FinansWatch

Avis: Direkte kurs mod ny boligboble i Danmark

I flere byer er man kun et halvt år fra at nå de samme prisniveauer, som da boligmarkedet var rødglødende tilbage i 2006-2007. Og en enkelt by overrasker ved allerede at være tilbage på det høje prisniveau fra før krisen satte ind.

Foto: JØRGENSEN VALDEMAR

Børsen skriver på forsiden om et "Glohedt boligmarked på vej mod prisboble".

Flere økonomer går nu direkte ud og advarer mod prisstigningerne, som er gået for hurtigt i forhold til udviklingen i den øvrige økonomi.

Børsen skriver, at over de seneste 12 måneder er huspriserne i København steget 11,3 pct. og fortsætter udviklingen, så rammer hovedstadens huspriser den historiske pristop fra finanskrisen om et halvt år. Det viser en beregning fra Danske Bank foretaget for dagbladet Børsen.

"Vi er ikke på boligboblens rand. Men vi har retning imod den, og vi kan se den," siger cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian.

Tallene fra Danske Bank viser videre, at Aalborg faktisk allerede har ramt det høje prisniveau fra før finanskrisen satte ind. I Aalborg er husene steget med 7,7 pct. på et år.

Også direktør i Realkreditforeningen, Karsten Beltoft, siger til avisen, at prisstigninger i det nuværende tempo ikke er holdbart i længden.

 

Flere pensionister bliver fanget i højtbelånte usælgelige boliger 

Regeringens nye F1-lov roses af Moody’s 

Boligejere er økonomisk sårbare 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs