FinansWatch

EBH-sagen trækker tråde til Parken-sagen

Frikendelsen i Landsretten for tidligere direktører i EBH og Sparekassen Himmerland vækker interesse hos tidligere formand for Parken Sport & Entertainment, der håber, at sidste uges frifindelser kan styrke hans sag.

Foto: GRAVERSEN ANITA

I sidste uge led bagmandspolitiet et sviende nederlag ved Vestre Landsret, der underkendte en dom fra byretten i Hjørring, der havde idømt ubetingede straffe i sager om kursmanipulation.

Til januar 2015 skal den tidligere Parken-top, med daværende bestyrelsesformand Flemming Østergaard i spidsen, i retten hvor bagmandspolitiet har rejst tiltale for kursmanipulation. Men hos politiet erkender man nu overfor Børsen, at udfaldet af EBH-sagen i sidste uge har betydning også for sagen mod Parken og den tidligere ledelse.

"Det er en betydningsfuld dom, forstået på den måde, at det ikke er mange af vores sager, der er gået i landsretten. Så det, landsretten kommer frem til, har meget stor betydning for fremtidige vurderinger af, hvornår det er kursmanipulation, og hvornår det er almindelig handel," siger Jørn Thostrup, specialanklager hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Til Børsen siger Flemming Østergaard, at han mener, at de to sager ligner hinanden meget.

 

Frifundet bankansat brød grædende sammen

Forsvarer: Ingen hemmelig aftale mellem bankerne 

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs