FinansWatch

Petersson om Sejling-exit: "Vi skal bruge en, der kan stå på en ølkasse"

Sparekassen Fyn, tidligere Sparekassen Faaborg, siger farvel til Claus Sejling. Hans exit er sket i god ro og orden, forsikrer direktør i Sparekassen Sjælland, Lars Petersson. Men der er brug for en anden profil, siger han.

Administrerende direktør i det tidligere Sparekassen Faaborg, Claus Sejling, er fortid i Sparekassen Fyn, og formand Lars Petersson, der til daglig er topchef i Sparekassen Sjælland, lægger ikke skjul på, at Sejling er blevet viftet ud af bestyrelsen.

"Historien er ganske enkelt den, at vi går ind i en ny tid nu. Man har fået sorte tal på bundlinjen, kapitalgrundlaget er på plads, og det går i det hele taget fornuftigt. Det har Claus været en stor del af, men nu er vi ude efter en lidt mere driftsorienteret profil," lyder det.

"Man kan sige, at vi skal bruge en, der kan stå på en ølkasse," tilføjer han.

Sejling stopper i Sparekassen Fyn

Claus Sejling har været ansat i Sparekassen Faaborg siden 2008, og senest har han som direktør stået i spidsen for den seneste fusion med Sparekassen Sjælland. Hele butikken skiftede samtidig navn til Sparekassen Fyn.

Udvider på Fyn

Den kommende tid vil banken åbne en ny filial på Fyn, og afdelingen i Odense skal udvide sine tilbud til erhvervskunder, forklarer formanden også.

"I det hele taget skal vi ud og vise, at vi er et stærkt alternativ til de store banker, og vi skal udvikle forretningen. Det er en anden opgave end den, Claus har været med til at løfte, og der er jo hele tiden en løbende vurdering af, hvilke kompetencer, der er i forretningen. Vi har ikke lagt os endeligt fast på den profil, som skal erstatte Claus, men det kommer" uddyber Lars Petersson.

Sparekassen Faaborg skifter navn

Vicedirektør Flemming Bisgaard Nielsen er indtil videre konstitueret som administrerende direktør, indtil man finder en permanent afløser for Claus Sejling.

FinansWatch har førsøgt at få en kommentar fra Claus Sejling selv, men han ønsker ikke at uddybe sagen. Han henviser i stedet til bankens pressemeddelslse.

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs