FinansWatch

Topdanmark: Derfor er der ro på forud for generalforsamlingen i morgen

Størstedelen af Topdanmark-aktionærerne er ikke bange for at lukke konkurrent ind i bestyrelsen, siger IR-direktøren. Steffen Heegaard finder blandt andet ro i, at de rådgivere, som mange institutionelle investorer benytter sig af, bakker op om If-direktøren Magnussons indtræden i bestyrelsen.

Der er fuldstændigt ro på Topdanmarks aktionærer forud for den usædvanlige generalforsamling i morgen, hvor forsikringsgiganten ventes at stemme en direkte konkurrent ind i bestyrelsen.

En række af de større ejere af Topdanmark har på det kraftigste vist sin utilfredshed med Topdanmarks planer om at give administrerende direktør for If forsikring, Thorbjörn Magnusson, et sæde i Topdanmarks bestyrelse, men det billede går altså ikke igen hos størstedelen af aktionærerne, lyder det fra Topdanmark selv.

"Jeg kan sige så meget, at vi på ingen måde oplever en aktionærstorm. Vi får fuldmagter fra aktionærerne frem mod generalforsamlingen i det samme leje, som vi plejer, og på den vis er der ikke noget usædvanligt op til generalforsamlingen," siger IR-direktør Steffen Heegaard.

Usædvanligt aktionæroprør rammer Topdanmark  

Det er den finske finanskoncern Sampo, som ejer If forsikring, og som siden 2008 har købt større og større dele af Topdanmark. Nu står finnerne med en ejerandel på 25 procent og en stemmeandel på 28. Den magt forventes i morgen at blive brugt til at indsætte konkurrentens administrerende direktør i Topdanmarks indercirkel.

Internationale rådgivere anbefaler forslag

I teorien kan aktionærerne forkaste forslaget fra Sampo ved generalforsamlingen i morgen. Det kræver dog, deltagelsen bliver langt højere end normalt, hvor ikke mere end halvdelen plejer at møde op.

Det er blandt andre SEB Asset Management og ATP, som har været nervøse for en mulig interessekonflikt i bestyrelsen.

"Vores aktionærer har jo lov til at mene, hvad de vil, men vi har haft en god dialog med dem, som har udtrykt bekymring. Det vigtigste for os er, at de kan stemme på et oplyst grundlag, og det føler vi, at vi har givet dem," siger Steffen Heegaard.

Topdanmark-rebeller står over for umulig opgave 

Han forklarer også, at flere internationale huse, som lever af at rådgive kunder om, hvordan de skal forholde sig til forskellige spørgsmål på generalforsamlinger, de såkalde "proxy advisors", anbefaler at sige god for Thorbjön Magnusson i Topdanmarks bestyrelse.

Bestyrelsesformand i Topdanmark, Michael Pram Rasmussen, har garanteret, at der ikke vil opstå interessekonfilkter i bestyrelsesarbejdet. Samtidig har Thorbjörn Magnusson indvilliget i at underskrive en fortrolighedsaftale.

Generalforsamlingen finder sted i morgen, torsdag, klokken 15.

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs