FinansWatch

Internationalt: BlackRock arbejder på arvefølgen

BlackRock har ændret i sin topledelse for at gøre klar til livet efter grundlæggeren Larry Fink, og Credit Suisse kan blive undersøgt af staten New York for at hjælpe med skatteunddragelse. Her er det internationale overblik.

Foto: Colourbox

BlackRock arbejder på arvefølgen

Investeringsselskabet BlackRock laver en stor omrokering blandt sine topledere, så mindst 10 får nye eller udvidede jobbeskrivelser, skriver Reuters. Det skyldes blandt andet, at selskabet arbejder på at sikre sin arvefølge efter Larry Fink, som er administrerende direktør og medgrundlægger af selskabet.

 

Credit Suisse undersøges i New York

Det amerikanske justitsministerium undersøger allerede Credit Suisse, der er mistænkt for at have hjulpet amerikanske borgere med at snyde i skat. Nu er New York også begyndt at undersøge sagen, og det kan vise sig at blive dyrt for banken, skriver New York Times.

 

KPMG: Britiske banker får det svært

Britiske banker vil få det svært i fremtiden, for de står over for en række modsatrettede krav fra staten, kunderne, aktionærerne og politikerne. Det mener i hvert fald revisionsselskabet KPMG, skriver Bloomberg News. KPMG mener blandt andet, aktionærerne må justere deres forventninger til det afkast, bankerne kan skabe.

 

Mørklagte markeder truer det finansielle system

Den offentlige debat fokuserer i øjeblikket på højhastighedshandlere og deres indflydelse på de finansielle markeder, men faktisk kan det store omfang af mørklagte handler være et større problem, mener flere eksperter ifølge Reuters. Rigtig mange handler sker privat, så det ikke er muligt at se, hvor meget der bliver solgt, og hvilken pris det bliver solgt til, og det kan være et problem.

 

Amerikanske investeringsselskaber tager til Europa

Amerikanske investeringsselskaber er begyndt at kigge mod Europa for at finde potentielle selskaber at investere i. Wall Street Journal skriver, at flere selskaber modtager investeringer fra amerikanske selskaber i takt med at regionens egne banker har skruet ned for deres udlån.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs