FinansWatch

Politi kvitter anmeldelse mod Kolind-selskab

Jyske Banks anklager mod Lars Kolind-selskabs brug af hackerlignende metoder er nu afvist af politiet, der ikke finder nok grundlag for, at der er sket noget ulovligt.

Anklagen om brug af hackerlignende metoder af Lars Kolind-selskabet bag webtjenesten Spiir er i dag blevet droppet af politiet. Det skriver dr.dk

Sagen handler om, at Spiirs automatiske synkronisering med en række bankers netbanker udnytter en genvej, hvor brugerne, med deres brugernavne og kode til mobilbanken, kan få Spiir til at fiske data om brugeres forbrug fra deres egne netbanker. Det mente Jyske Bank var en form for hacking, men det er altså nu blevet afvist.   

”Nu vil vi overveje de argumenter, som politiet kommer med. Hvis ingen gør noget galt, vil vi jo i princippet gerne samarbejde. Vi vil bare sikre os, at ingen gør noget forkert. Det, jeg fortsat hæfter mig ved, er, at man som kunde videregiver sit kodeord og brugernavn til sin netbank. Det er jeg principielt imod, for det bør man aldrig give nogen,” siger juridisk direktør i Jyske Bank, Peter Stig Hansen, til dr.dk

Per Stig Hansen oplyser i øvrigt, at han synes meget godt om Spiirs produkt, og at de derfor gerne vil føre en fornuftig dialog med selskabet.

Jyske Bank politianmelder Kolind-selskab 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs