FinansWatch

Danskere hæver kapitalpensionen til forbrug

Trods advarsler og strafafgifter trak danskerne små tre milliarder ud af opsparinger til kapitalpensionen sidste år. Det skriver business.dk

Mere end 58.000 danskere droppede opsparingen til kapitalpensioner til fordel for forbrug for næsten tre milliarder kroner sidste år. Det skriver Berlingske Business på baggrund af en analyse fra Nordea.

Mindre afkast på pensioner giver lavvande i statskassen 

Det sker til trods for flere advarsler mod at formøble opsparingen til alderdommen og en strafafgift på næsten 50 procent. Muligheden for at hæve kapitalpensionen i utide var en del af skattereformen i 2012 og betyder, at man i stedet for en afgift på 60 procent af beløbet kun skal betale under halvdelen i afgift i 2013 og 2014. Man slipper billigst med godt 37 procent i afgift, hvis man omlægger kapitalpensionen til en alderspension.

"Måske er det rabatten, der får nogle til at sige, at nu kan de bruge pengene til et eller andet. Men vi mener også, at de bør forholde sig til alderspensionen, som vi mener er et godt produkt, og som for eksempel ikke modregnes i offentlige pensionsydelser," siger Jens Gammelmark fra Nordeas afdeling for formueforvaltning til Berlingske Business.

Ny aldersopsparing er et flop  

Det fremgår også af analysen, at det er relativt små opsparinger, som bliver trukket ud til forbrug. Gennemsnitsopsparingen ligger på omkring 50.000 kroner. I løbet af januar og februar i år har godt 6.000 danskere hævet opsparingen til forbrug.

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs