FinansWatch

Afgående Danske-direktør: Der skulle andre til

Efter fire et halvt år som personaledirektør i Danske Bank, stopper Helle Havgaard til sommer. Hun begrunder stoppet med, at Thomas F. Borgen skal have lov til at sætte sit nye hold, og kalder derfor beslutningen ret udramatisk.

Helle Havgaard | Foto: Danske Bank

Efter ti år i ISS skiftede Helle Havgaard i 2010 til et job som HR-direktør i Danske bank. Den rejse varede godt fire et halvt år, for nu har parterne valgt at gå hvert til sit senest den 1. juli.

”Jeg tror egentlig, at det var en stille og rolig proces. Nu har vi fået en ny direktør, og han vil selvfølgelig gerne sætte sit eget hold og præg på det, der skal ske fremover. Så vi har kigget på hinanden og sagt, at der nok skulle nogle andre til, end det jeg har stået for. For ellers bliver der ikke så meget forandring, og så bliver det måske det samme, som der har været. Nu har jeg taget det hertil, og så må andre tage det næste skridt,” siger Helle Havgaard til FinansWatch.  

Er det fordi, du ikke kan følge den fremadrettede linje, som Thomas Borgen har lagt?

”Så hårdt vil jeg ikke trække det op. Vi spiste frokost sammen i går, og vi har siddet i møde sammen hele dagen i dag. Så vi har fortsat et godt samarbejde, men han skal jo sætte retningen for, hvad der nu skal ske i forretningen. Og der kan det være fint at sætte et hold, som ikke er bundet af fortiden. Jeg synes ikke, at det har været så dramatisk, må jeg indrømme,” siger hun.

Det har været en turbulent tid i banken. På de fire et halvt år har Helle Havgaard nået at arbejde under hele tre forskellige direktører i Peter Straarup, Eivind Kolding og nu Thomas Borgen.

Virksomhed med høj IQ

Trods de mange direktørskift og udfordringer i banken, har hun været glad for muligheden, og hun tror på, at fremtiden ser lys ud i virksomheden.

”Jamen det har været en fantastisk tid. Det er en virksomhed, som har et kæmpe potentiale, og det har været utroligt spændende at være en del af. Virksomheden har en høj IQ forstået på den måde, at der er en masse kompetencer. Nu forestår der så nogle opgaver med at få den rigtigt kundeorienteret, og det er jeg sikker på, at Thomas Borgen nok skal klare,” siger Helle Havgaard.

Da hun startede i Danske Bank havde finanskrisens mørke skygge lagt sig tungt over den finansielle sektor. Det gjaldt også Danske Bank, og derfor har der ligget en stor opgave i at afskedige medarbejdere, hvilket har været en hård udfordring.

”Det har været en hård opgave at skulle reducere medarbejderne så meget, som vi har gjort i de sidste 4 år. Sådan noget er jo altid en udfordring, og det er svært at få meget positiv energi ud af. Det er gode mennesker, der har lagt kompetencer og hjerteblod i organisationen, og så kræver tiderne, strukturerne og retningen for banken, at vi desværre ikke får brug for dem. Det er altså nogle hårde processer,” siger hun.

Det var dog noget, hun var klar over skulle ske, da hun i sin tid sagde ja til jobbet. Nu glæder hun sig over, at mange af de fyrede medarbejdere ser ud til at være kommet videre uden for Danske Bank.

Fantasi rækker nok til HR

Hvor den fremtidige karriere bringer hende hen er endnu uklart. Hun har endnu ikke noget på hånden, men ved dog godt, hvilken retning hun vil gå.

”Jeg er så ublu omkring mig selv, at jeg tror, at jeg ved noget om HR. Så jeg tænker, at jeg skal finde mig en anden god virksomhed, hvor jeg kan gøre nytte og gavn. Min fantasi rækker ikke så langt, så det bliver nok noget af det samme,” siger hun og griner. 

Forestiller du dig, at det skal være et job i finansbranchen?

”Det har jeg egentlig slet ikke gjort op endnu. Jeg kom fra ISS til Danske Bank, og det skift dengang var jo ikke helt oplagt. Så om jeg skal være i finansbranchen eller et andet sted, ved jeg ikke. Jeg tænker, at jeg skal et sted hen, hvor jeg skal forstå, hvad forretningen har brug for, fordi sådan tror jeg, at man driver bedst HR. Ved at være i tæt samklang med forretningen, så man sikrer, at forretningsstrategier og resultatet kommer i hus. Det må være formålet,” siger hun til FinansWatch. 

Danske Banks personaledirektør stopper 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs