FinansWatch

Officielt: Nets solgt for 17 mia.

ATP køber Nets sammen med to amerikanske kapitalfonde for samlet 17 mia. kr., oplyser selskabet.

Efter en lang salgsproces er der nu endelig blæk på papiret. Nets bliver solgt til Advent, Bain Capital og ATP, skriver selsakbet i en meddelelse. Aftalen er betinget af myndighedernes godkendelse.

Den samlede købssum er 17 mia. kr. Sælgerne er en række danske og norske banker samt Danmarks Nationalbank.

Danske Bank skriver i en fondsbørsmeddelelse, at salget vil bidrage positivt til koncernens resultat med 1 mia. kr. Danske Bank havde 16,13 pct. af aktierne.

Også Nordea tjener godt på salget:

"Nordeas samlede provenu fra salget vil være ca. DKK 3.500 mio. (ca. EUR 470 mio.). Det giver et skattefrit overskud på næsten DKK 2.700 mio. (ca. EUR 360 mio.), der bliver indtægtsført ved transaktionens gennemførelse. Transaktionen forventes at have en positiv effekt på Nordeas kernekapitalprocent ekskl. hybridkapital på knap 25 bp. Desuden modtager Nordea udbytte for 2013 på i alt DKK 103 mio. (ca. EUR 14 mio.)," skriver banken i en meddelelse.

ATP giver lån

Spar Nord meddeleler, at bankens beholdning på 2,12 pct. af aktierne vil indbringe 175 mio. kr. ud over de udmeldte forventninger.

Handlen ventes gennemført i andet kvartal.

Bestyrelsesformand i Nets Peter Lybecker udtaler i meddelelsen:

”Forud for dagens meddelelse er der foretaget en omfattende gennemgang af Nets’ strategiske alternativer. Konklusionen har været, at Nets har brug for en ny ejer med den nødvendige ekspertise, engagement og økonomiske ressourcer til at udvikle virksomheden i en betalingsformidlingssektor under hastig forandring. Det vigtigste for Nets’ bestyrelse har været, blandt adskillige interesserede parter, at vælge den bedste ejer med en klar forståelse for den rolle, Nets spiller i samfundet, herunder vigtigheden af at udvikle Nets’ enestående sektorløsninger som Dankort og BankAxept samt behovet for at sikre personlige data."

ATP bliver den mindste aktionær i Nets, men står alligevel for en betydelig investering:

"ATP investerer i alt 3,6 mia. DKK i Nets. Heraf er 300 mio. DKK egenkapital, mens 3,3 mia. DKK er en såkaldt ”payment in kind note”, der er en hybrid mellem egenkapital og fremmedkapital. ”Payment in kind note”-investeringen, der hverken har løbende rentebetalinger eller finansielle klausuler, deles mellem ATP Private Equity Partners med 150 mio. DKK og ATP med 3,15 mia. DKK," står der i meddelelsen.

Opdateret

 

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs